e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές του 2021

Η εν λόγω εκκαθάριση αφορά μη μισθωτούς ασφαλισμένους που διατηρούσαν παράλληλα μισθωτή εργασία για κάποιους μήνες ή για ολόκληρο το 2021

Must Read

Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών με παράλληλη μισθωτή εργασία για το έτος 2021 από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, με τα σχετικά ειδοποιητήρια να έχουν αναρτηθεί, πλέον, στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εν λόγω εκκαθάριση εντάσσονται οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που διατηρούσαν παράλληλα μισθωτή εργασία για μέρος ή ολόκληρο το έτος 2021. Τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης αποτυπώνονται ως εξής:

Το συνολικό πλήθος ασφαλισμένων ανέρχεται σε 280.311.

Από αυτούς, προκύπτει:

  • Xρεωστική εκκαθάριση για 197.409 ασφαλισμένους, με οφειλόμενο ποσό 141.829.929,87 ευρώ.
  • Πιστωτική εκκαθάριση εμφανίζεται για 23.367 ασφαλισμένους, με ποσό πιστωτικού υπολοίπου εκκαθάρισης 10.525.868,89 ευρώ.
  • Μηδενική εκκαθάριση εμφανίζεται για 59.535 ασφαλισμένους.

Για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, αυτό μπορεί να καταβληθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση εκκαθάρισης καταβάλλεται εμπρόθεσμα έως τις 30/12/2022.

Για τους ασφαλισμένους με πιστωτική εκκαθάριση, τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, τίθεται σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά «αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων» στην περίπτωση που επιθυμούν να τους επιστραφεί το ποσό, αντί να κρατηθεί στον λογαριασμό τους για συμψηφισμό με επόμενες εισφορές.
Πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση

Για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, αυτό μπορεί να καταβληθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση εκκαθάρισης καταβάλλεται εμπρόθεσμα έως 30/12/2022.

Για τους ασφαλισμένους με πιστωτική εκκαθάριση, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά «Αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων», στην περίπτωση που επιθυμούν να τους επιστραφεί το ποσό αντί να κρατηθεί στο λογαριασμό τους για συμψηφισμό με επόμενες εισφορές.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια βρίσκονται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών» και η ταυτοποίηση χρήστη γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This