Με το που μπήκε ο νέος χρόνος, στα 940 ευρώ ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο!

Επωφελούνται τουλάχιστον 40.000 χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, ενώ η ελλαδική κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα 20άρικα που μοιράζει!

Must Read

Δεν πρόλαβε να μπει το 2023 και στην Κύπρο τέθηκε σε ισχύ ο Εθνικός Κατώτατος Μισθός, που είχε εγκριθεί με Διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου στις 31 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Δημοκρατίας λίγες μέρες μετά.

Ο κατώτατος μηνιαίος μισθός καθορίζεται σε 940 ευρώ (μεικτά) για πλήρη απασχόληση. Με τη διευκρίνηση ότι το συγκεκριμένο ποσό θα καταβάλλεται μετά από έξι μήνες συνεχούς απασχόλησης στην ίδια επιχείρηση. Για τους πρώτους έξι μήνες καθορίζεται δε σε 885 ευρώ για πλήρη απασχόληση.

Με το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να επωφεληθούν τουλάχιστον 40.000 χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, ενώ ο υπουργός Εργασίας της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος, μίλησε για «ιστορική μέρα».

Όμως όπως διευκρινίστηκε, υπάρχουν και κατηγορίες στις οποίες δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του Διατάγματος. Αφορά στους οικιακούς εργαζόμενους, στους εργάτες γεωργοκτηνοτροφίας και στους εργαζόμενους στη ναυτιλία. Για κάθε εργαζόμενο που ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις. Στους εργαζόμενους που εφαρμόζεται το περί Κατωτάτων Μισθών στη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία Διάταγμα του 2020. Στα πρόσωπα που λαμβάνουν κατάρτιση ή εκπαίδευση η οποία προβλέπεται με βάση νομοθεσία, πρακτική ή έθιμο για την απόκτηση διπλώματος ή/και για την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This