Ρεύμα: Έπεσαν οι τιμές… δεν κέρδισαν οι καταναλωτές!

Τι θα γίνει με την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού - Πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια των παρόχων ανά κιλοβατώρα τον Φεβρουάριο

Must Read

Σημαντικά μειωμένες χρεώσεις για τα τιμολόγια ρεύματος που θα ισχύσουν τον Φεβρουάριο ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, σε σχέση με τα τιμολόγια Ιανουαρίου, με κυριότερο αυτό της ΔΕΗ που σημειώνει κάμψη έως 64%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική τιμή εξαρτάται από το ύψος της επιδότησης στην κατανάλωση ρεύματος που ανακοινώνει κάθε μήνα το Yπουργείο Ενέργειας και αναμένεται να κάνει και αυτή τη φορά στα μέσα της εβδομάδας.

Η επιδότηση διαμορφώνεται σε επίπεδο που διασφαλίζει ότι η τελική τιμή θα διατηρείται στο επίπεδο των 15 σεντς ανά κιλοβατώρα. Επομένως, οι καταναλωτές θα πληρώσουν το ίδιο, όμως θα είναι πολύ μικρότερη η κρατική επιδότηση και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται λιγότερο ο Κρατικός Προϋπολογισμός, που για φέτος έχει υπολογιστεί ένα κονδύλι ύψους 1 δισ. ευρώ για τις κρατικές ενισχύσεις για το ρεύμα. Πηγές του Yπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα παραμείνουν αδιάθετα σχεδόν 600.000.000 ευρώ, που μπορεί να δοθούν σε άλλα μέτρα στήριξης.

Επιπλέον, την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που οι τιμές των παροχών πέσουν κάτω από τα 0,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα, τότε θα καταργηθεί και το μέτρο των κρατικών επιδοτήσεων, παρότι οι καταναλωτές πλήρωσαν πριν από την ενεργειακή κρίση τιμές μικρότερες, σχεδόν 0,09 – 0,11 ευρώ τη μεγαβατώρα.

  • ΔΕΗ: Το τιμολόγιο της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε είναι μειωμένο κατά 57-64% σε σχέση με τον Ιανουάριο και διαμορφώνεται κάτω από τα 20 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Συγκεκριμένα, οι τιμές της ΔΕΗ για τον επόμενο μήνα είναι: 9,9 σεντς ανά κιλοβατώρα, για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες του μήνα, έναντι 48,9 σεντς τον Ιανουάριο και 21,1 σεντς ανά κιλοβατώρα, για τη μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες (από 50,1), 15,8 σεντς για το νυχτερινό ρεύμα, έναντι 44,8 τον Ιανουάριο.
  • Protergia: 24,8 σεντς ανά κιλοβατώρα (18,8 με έκπτωση συνέπειας) από 48 και 42 σεντς ανά κιλοβατώρα τον Ιανουάριο, αντίστοιχα.
  • Ήρων: 24,9 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 43 τον Ιανουάριο).
  • Elpedison: 19,5 σεντς ανά κιλοβατώρα ημερήσια κατανάλωση και 18,83 το νυχτερινό (από 45 και 44,33 αντίστοιχα).
  • Watt+Volt: 24,5 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 45,9).
  • ZeniΘ: για κατανάλωση έως 270 κιλοβατώρες, 19,49 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 46,5). Η υπερβάλλουσα κατανάλωση χρεώνεται με 20,49 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 47,5).
  • NRG: 22 σεντς/KWh, από 44,65 σεντς/KWh τον Ιανουάριο.
  • Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: 18,8 σεντς /KWh

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This