Έρχεται το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» και για επιχειρήσεις 

Ο προϋπολογισμός θα ανέρχεται σε 160.000.000 ευρώ και η επιδότηση θα κυμαίνεται από 40% έως 50% 

Must Read

Τον δρόμο για την υλοποίηση προγράμματος επιδότησης αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, και εξοπλισμού αποκλειστικά για επιχειρήσεις άνοιξε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με διάταξη στο τελευταίο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε από την παρούσα Βουλή, καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα τρέξει το πρόγραμμα στα πρότυπα του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» για τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέρχεται σε 160.000.000 ευρώ και η επιδότηση θα κυμαίνεται από 40% έως 50%. Ειδικότερα, ο νέος νομός δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους κατά περίπτωση συναρμόδιους υπουργούς να προκηρύσσουν δράσεις, που αφορούν την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, και εξοπλισμού σε επιχειρήσεις και την ανακύκλωση των αποσυρόμενων συστημάτων και εξοπλισμού, μέσω συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης. Το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί με υπουργική απόφαση, στην οποία θα αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του, όπως ο προϋπολογισμός της κάθε σχετικής δράσης, τα επιλέξιμα προς χρηματοδότηση και απόσυρση συστήματα και ο εξοπλισμός, η χρηματοδότηση αυτών, οι δικαιούχοι της δράσης, η διάρκεια και οι διαδικασίες εφαρμογής της, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και οι συνέπειες τήρησης των όρων και των προϋποθέσεων δράσης, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για εφαρμογή της.

Φορέας υλοποίησης των δράσεων ορίζεται η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Τομέα Ενέργειας του ΥΠΕΝ. Με την υπουργική απόφαση θα προβλέπονται οι αρμοδιότητες του φορέα υλοποίησης, τα καθήκοντα και οι όροι υλοποίησης των δράσεων, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα σχετικά με την ανάληψη, εκπλήρωση και εποπτεία της άσκησης των καθηκόντων που απορρέουν από αυτήν. Επίσης, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών δύναται να ορίζονται ως αρμόδιοι φορείς για την πιστοποίηση της αντικατάστασης ή και της απόσυρσης των συστημάτων και του εξοπλισμού, καθώς και για την καταβολή της χρηματοδότησης στους δικαιούχους οι εγκεκριμένοι, ως Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης, φορείς που διαθέτουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στην υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This