Σε 25 εκατομμύρια υπολογίζονται τα φετινά αεροπορικά εισιτήρια!

Αύξηση 2,2% δείχνει η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Air Data Tracker, του ΙΝΣΕΤΕ για τις εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις συγκριτικά με πέρυσι – Ανοδος σε όλες τις κύριες αγορές πλην Γαλλίας και Βρετανίας

Must Read

Σε σχεδόν 25.000.000 ανέρχεται το σύνολο των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για τη θερινή σεζόν (27 Μαρτίου – 29 Οκτωβρίου), καταγράφοντας αύξηση 2,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αυτό προκύπτει από το Air Data Tracker, τον ψηφιακό κόμβο του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για την ανάλυση δεδομένων εισερχόμενων διεθνών πτήσεων.

  • Από τον Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, δηλαδή τη μεταβολή στις ενεργές κρατήσεις αεροπορικών θέσεων στα τέλη Απριλίου, παρατηρείται σημαντική αύξηση σχεδόν σε όλες τις κύριες αγορές (από 34,3% στις ΗΠΑ έως 117% στην Ιταλία). Μείωση παρατηρείται μόνο στη Γαλλία (5,7%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (7,5%). Επίσης, η αύξηση αυτή για το σύνολο της χώρας ανέρχεται σε 36,1% και υπολείπεται της αντίστοιχης για την Ιταλία (50%), ενώ είναι υψηλότερη από αυτήν για την Ισπανία (28,9%) και την Πορτογαλία (29,8%). Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τον περσινό Απρίλιο υπήρχε έντονος φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας και οι κρατήσεις ήταν μειωμένες σε σχέση με τα «κανονικά» για την εποχή επίπεδα.

Η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προέρχεται κατά κύριο λόγο από την εικόνα στο δεύτερο τρίμηνο (+16,1% τον Απρίλιο, +8,1% τον Μάιο και +4,5% τον Ιούνιο), ενώ στο τρίτο παρατηρούνται οριακές μειώσεις (0,3% τον Ιούλιο, 0,7% τον Αύγουστο και 0,3% τον Σεπτέμβριο) και τον Οκτώβριο μείωση 4%. Παρά την αύξηση στο δεύτερο τρίμηνο πάντως, η εποχικότητα παραμένει υψηλή, με το 53,7% των αεροπορικών θέσεων να είναι διαθέσιμο στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, καθώς πλησιάζουμε προς την αιχμή της σεζόν, οι προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις αυξάνονται κάθε εβδομάδα. Από 662.000 την προηγούμενη εβδομάδα πηγαίνουμε στις 815.000 την επόμενη εβδομάδα και στις 872.000 τη μεθεπόμενη.

Το Air Data Tracker αποτελεί ένα ελεύθερα προσβάσιμο εργαλείο που συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και οπτικοποιεί δεδομένα για την εξέλιξη του προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων και των κρατήσεων αεροπορικών θέσεων σε 9 οθόνες. Τα στοιχεία προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων θα επικαιροποιούνται κάθε εβδομάδα και τα στοιχεία των κρατήσεων αεροπορικών θέσεων κάθε μήνα. Σημειώνεται ότι όλα τα στοιχεία προέρχονται από την OAG (παγκόσμιος πάροχος ταξιδιωτικών δεδομένων) και καλύπτουν το 75% του συνόλου των αεροπορικών θέσεων, ενώ δεν καλύπτονται θέσεις σε πτήσεις τσάρτερ και κάποιες εταιρίες χαμηλού κόστους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This