«Τουρισμός για Όλους»: Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα – Διευρύνονται τα κριτήρια

Τι θα ισχύσει για τα voucher

Must Read

Λίγες μόνο ημέρες έμειναν ως το άνοιγμα της πλατφόρμας για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους». Φέτος η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίγει κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ, ενώ οι δικαιούχοι θα είναι περισσότεροι λόγω διευρυμένων κριτηρίων.

Η πλατφόρμα tourism4all αναμένεται να ανοίξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ οι αιτήσεις, όπως κάθε χρόνο, θα γίνουν αμέσως μόλις «τρέξει» η διαδικασία αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023». Οι δυνητικά δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση των καλοκαιρινών τους διακοπών, με βασική προϋπόθεση πως δεν έχουν κληρωθεί σε άλλα προγράμματα που έτρεξαν το προηγούμενο διάστημα, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως φέτος διευρύνονται σημαντικά τα εισοδηματικά και εισάγονται κοινωνικά κριτήρια (μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά.), ενώ η κλήρωση αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Βήμα-βήμα η αίτηση

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. H διαδικασία είναι πολύ εύκολη με κωδικούς taxisnet και ΑΦΜ. Κατόπιν απαιτείται η συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων.

Συγκεκριμένα, όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, θα μπορείτε να μπείτε με τους κωδικούς TAXISNet στο vouchers.gov.gr. Αρχικά καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.

Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή προγράμματος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.

Στην συνέχεια, δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Το voucher

Σύμφωνα με πληροφορίες, το voucher για τον κάθε δικαιούχο θα ανέρχεται στα 150 ευρώ (εξετάζεται η αύξησή του) και για τους δικαιούχους ΑμεΑ ανέρχεται στα 200 ευρώ (εξετάζεται η αύξησή του στα 400 ευρώ).

Τα voucher μπορούν να εξαργυρωθούν μόνο σε τουριστικά καταλύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This