Ποιοι και γιατί θα καθυστερήσουν να εισπράξουν το market pass!

Γιατί ο Χατζιδάκης «συνδέει» τις φορολογικές δηλώσεις με το επίδομα

Must Read

Κάλεσμα σε όσους δεν έχουν υποβάλει ακόμα φορολογική δήλωση να το πράξουν απεύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, καθώς φέτος οι δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το περασμένο έτος έχουν άμεση συνάρτηση με την έκδοση του νέου market pass.

«Το 75% έχει υποβάλει ήδη τις δηλώσεις. Το market pass στηρίζεται στις καινούργιες δηλώσεις. Όσο καθυστερεί η υποβολή των δηλώσεων τόσο θα καθυστερήσουμε και εμείς να δώσουμε το market pass» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του. Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις λήγει στις 31 Ιουλίου και το χρονοδιάγραμμα του οικονομικού επιτελείου αναφέρει πως εντός του Αυγούστου θα φανούν στο σύστημα οι δικαιούχοι της επιδότησης, η οποία θα καταβληθεί τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου.

Το market pass

Το ύψος του market pass και τα κριτήρια για την καταβολή του παραμένουν τα ίδια. Συγκεκριμένα, το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Συνεπώς, η ενίσχυση κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα (66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης). Αμετάβλητα παραμένουν και τα εισοδηματικά κριτήρια (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και τα περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος). Η διαφορά είναι πως η αξιολόγηση θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος. Οσοι έλαβαν το πρώτο market pass δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022. Οσοι δεν είχαν κάνει αίτηση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια είτε γιατί το αμέλησαν, θα πρέπει να υποβάλουν τώρα στην πλατφόρμα, η οποία εκτιμάται πως θα ανοίξει στα τέλη Αυγούστου. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τις τράπεζες, και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This