Ρεύμα: Μειώσεις τιμών από τους παρόχους

Για τον Αύγουστο έξι εταιρίες γνωστοποίησαν μείωση στα τιμολόγια, τρεις διατήρησαν αμετάβλητες τις χρεώσεις και μία τις αυξάνει

Must Read

Μειώσεις ανακοίνωσαν στη συντριπτική τους πλειονότητα οι πάροχοι ενέργειας για τα τιμολόγια του ρεύματος για τον Αύγουστο.

Παράλληλα, με τον καύσωνα να δείχνει τα δόντια του και τους πολίτες να… τρέμουν να ανάψουν τα κλιματιστικά προκειμένου να προστατευτούν από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε συνέχιση των μέτρων στήριξης μέσω ανακοινώσεων που θα κάνει στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς στα τέλη του ίδιου μήνα είναι προγραμματισμένο να λήξει το πλαίσιο που ισχύει σήμερα και προβλέπει, μεταξύ άλλων, αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και μηνιαίες κρατικές επιδοτήσεις ώστε να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα οι τελικές χρεώσεις για τους καταναλωτές.

Αναλυτικά

Παρά τους φόβους για αυξημένα τιμολόγια για τον Αύγουστο, εξαιτίας της ανόδου στη χονδρική των τιμών ηλεκτρισμού, μόλις μια εταιρία ανακοίνωσε αύξηση, έξι πάροχοι ανακοίνωσαν μειώσεις και τρεις επέλεξαν να διατηρήσουν αμετάβλητες τις χρεώσεις.

Ενδεικτικά, η ΔΕΗ (που κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά) γνωστοποίησε πως η τιμή θα παραμείνει σταθερή, δηλαδή 15,5 σεντ ανά κιλοβατώρα αν η κατανάλωση είναι έως 500 κιλοβατώρες και 16,7 σεντ αν η κατανάλωση του μήνα υπερβεί τις 500 κιλοβατώρες. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση παραμένει επίσης στα 11,4 σεντ.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους προμηθευτές, ανακοίνωσαν τα εξής:

Protergia Οικιακό Value: 0,0946 σεντ ανά κιλοβατώρα (από 0,11115).

Ηρων SIMPLY GENEROUS HOME: 8,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,0855 ευρώ/kWh) (από 0,1125).

Elpedison Green Economy: 8 σεντ ανά κιλοβατώρα (από 11,1).

NRG on time: 13,7 σεντ ανά κιλοβατώρα (από 13,2).

Watt&Volt Value: 9,46 σεντ ανά κιλοβατώρα (από 11,15).

Volterra: 13,98 σεντ ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο).

Zenith Home Now: 14,4 σεντ ανά κιλοβατώρα (αμετάβλητο).

Μέτρα στήριξης

Στο πλαίσιο επίσκεψής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες.

«Μέριμνά μας παραμένει η σωστή λειτουργία της αγοράς και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα τους όλο τον τελευταίο χρόνο και απέκρουσε στην πράξη τις μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε να εξακολουθούμε να το κάνουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα υπάρχουν γι’ αυτά τα θέματα πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες στην ομιλία μου στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης» τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This