Δυσκολεύεται ακόμη και για τα βασικά 1 στα 3 νοικοκυριά

Must Read

Κάτω από τη σκιά των μεγάλων καταστροφών και του ανθρώπινου δράματος που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτει ότι δεν άλλαξαν από καπρίτσιο οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, αλλά από ανάγκη.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Ένα στα 3 νοικοκυριά, αποκαλύπτεται πλέον από επίσημα στοιχεία, ότι δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί ούτε στα βασικά.

@newsbreakgr

Αδυναμία πρόσβασης και για τα βασικά 1 στα 3 νοικοκυριά #akriveia #anexeia #noikokyrio #nikostsiamtsikas

♬ original sound – newsbreak – newsbreak

Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ κατέγραψε  την άμεση ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να προστατευτούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των καταναλωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί το επίπεδο ζωής των Ελληνικών νοικοκυριών που καταρρέουν, ούτως ή άλλως χωρίς τη βοήθεια της Θεομηνίας, λόγω ανεργίας και χαμηλής αμοιβής εργασίας.

Τα στοιχεία φωτογραφίζουν μια ζοφερή εικόνα στην αγορά αλλά κυρίως στα νοικοκυριά που πλέον έχουν αποκοπεί ακόμη και από βασικά διατροφικά αγαθά, όπως το ψάρι, το γάλα, τα λαχανικά  και το κρέας.

Σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών βρέθηκε τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 13,2% των ανδρών και το 14,6% των γυναικών, ενώ το 43,6% των νοικοκυριών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει σε κάποια έκτακτη ανάγκη είτε για γιατρό είτε για οτιδήποτε άλλο.

Οι εισαγωγές φαίνεται να είναι ο μόνος τομέας που ανθεί, με προϊόντα από τρίτες χώρες που είναι πολύ φθηνότερα από τα Ελληνικής παραγωγής, αλλά προφανώς και χαμηλότερης ποιότητας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η οικονομία μας είναι πάντα εξαρτώμενη από τις εισαγωγές και το ψυγείο μας είναι σχεδόν πάντα άδειο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This