Επιδόματα τέλος για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Τι αποκάλυψε ο Θεοχάρης

Στο ίδιο πνεύμα με τον πολιτικό του προϊστάμενο

Must Read

Μετά την προαναγγελία του Κωστή Χατζηδάκη για φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες με νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Χάρης Θεοχάρης αποκαλύπτει σχέδια αποκλεισμού τους από τα επιδόματα.

Στο ίδιο πνεύμα με τον πολιτικό του προϊστάμενο, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, ο υφυπουργός Οικονομικών σε σημερινή του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Πρέπει να πετύχουμε την αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εισοδήματα σε ελεύθερους επαγγελματίες των 1.000 ευρώ ή των μείον 1.000 ευρώ, των 2 ή 3 χιλιάδων» και τόνισε:

«Οι πρώτοι που παίρνουν τα επιδόματα ή παίρνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι όλοι αυτοί που δηλώνουν αυτά τα 1.000 ευρώ τον χρόνο και προφανώς περνάνε όλα τα εισοδηματικά κριτήρια».

Συνεχίζοντας ο κ. Θεοχάρης ανέφερε: «Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται λιγότερο από όσο θα μπορούσαν να φορολογηθούν. Συνεπώς, ένας από τους στόχους θα είναι και η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης. Όμως, ο σημαντικότερος στόχος είναι το φορολογικό σύστημα να είναι δίκαιο, να φαίνεται, να μπορεί να εξηγηθεί ως τέτοιο και με αυτόν τον τρόπο να ενισχύει την φορολογική συνείδηση. Δηλαδή, να μη νιώθει κανείς ότι η Εφορία τον υπερφορολογεί ή τον κλέβει, να το πω αλλιώς, και δεν του επιτρέπει να ανασάνει οικονομικά»

Καταλήγοντας ο υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε: «Εξετάζονται πολλά σενάρια αυτήν την στιγμή. Ξέρουμε όλοι και έχει βγει και στον δημόσιο διάλογο ως θέμα το ζήτημα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών ως ένα από τα μεγάλα ζητήματα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Εδώ, να πούμε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι δεν μπορεί να λυθεί, να πιαστεί όλη η φοροδιαφυγή από το φορολογικό σύστημα. Δεν φτάνει αυτό. Χρειάζονται παραπάνω εργαλεία. Χρειάζεται η κοινωνία να κινηθεί προς τα ψηφιακά εργαλεία για να αποκαλυφθεί ο τζίρος, αυτό το ένα κομμάτι.

Χρειάζεται από την άλλη μεριά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να έχουν τέτοια εργαλεία στα χέρια τους, τέτοιες δυνατότητες και τέτοια εκπαίδευση, και υλικά μέσα και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε να φέρουνε σε πέρας την αποστολή τους με επιτυχία. Άρα, το φορολογικό σύστημα είναι ένα από τα τρία κομμάτια ενός ευρύτερου παζλ. Όμως υπάρχει φορολογικό σύστημα που ευνοεί την φοροδιαφυγή και υπάρχει φορολογικό σύστημα που δυσκολεύει».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This