«Το ΙΝΚΑ ΦΩΣ είναι μπροστά μας» – Ιδρύεται εταιρεία παροχής ρεύματος από καταναλωτές για καταναλωτές

«Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες και όχι οι εταιρείες»

Must Read

Το υψηλότατο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μέγγενη για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι καταναλωτἐς εν όψει και της επαναφοράς της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ρεύματος αποφάσισαν να πάρουν την κατἀσταση στα χέρια τους.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ιδρύσει εταιρεία παροχής ρεύματος, καθώς όπως επισημαίνει, «η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές και όχι οι εταιρείες».

Η ανακοίνωση

«Μετά τα πολλά τηλέφωνα και μηνύματα σχετικά με τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος (σ.σ. το ΙΝΚΑ) πήρε την απόφαση να ερευνήσει το τοπίο για δημιουργία εταιρείας παροχής υπηρεσιών ρεύματος όπως συμβαίνει και τώρα στην αγορά».

Σήμερα στην αγορά ενέργειας, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, λειτουργούν 17 εταιρείες ενέργειας εκ των οποίων οι 12 εταιρείες αγοράζουν και μεταπωλούν το ρεύμα και μόνο οι 5 από τις 17 παράγουν δικό τους ρεύμα.

Έτσι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας κατά όλων αυτών που βιάζουν το εισόδημά μας. Το ΙΝΚΑ ΦΩΣ είναι μπροστά μας. Η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές και όχι οι εταιρείες.

Απαιτούμε καθαρές τιμές, καθαρά προϊόντα και όχι Μπλε, Πράσινα, Πορτοκαλί, Κίτρινα τιμολόγια ρεύματος που δημιουργούν σύγχυση και μπέρδεμα στους πολίτες καταναλωτές. Ζ

ητούμε από την κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία και να ζητήσει από τους παρόχους ενέργειας στην τιμή αγοράς με βάση το ενεργειακό χρηματιστήριο επί της χονδρικής τιμής ένα έως 30 % κέρδος ή έως 50 % μικτό κέρδος και τέλος.

Δεν πρέπει ποτέ να πληρώσουμε ξανά αυτό που πάθαμε το 2021 και 2022 με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και, σήμερα, ρήτρα μετάβασης ή προσαρμογής».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This