Αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό: «Έτσι θα σώσουν οι ευάλωτοι την πρώτη κατοικία»

Τι εξηγεί δικηγόρος σχετικά με τους οφειλέτες και τις κινήσεις που μπορούν να κάνουν

Must Read

Ανάσα φαίνεται πως θα πάρουν οι ευάλωτοι δανειολήπτες, αφού πλέον λόγω των βελτιωτικών αλλαγών του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, εκτιμάται πως θα μπορούν να προστατευτούν έναντι του πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με την Νανά Παπαδογεωργάκη, δικηγόρο και διαμεσολαβήτρια, πλέον λόγω των βελτιωτικών αλλαγών του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, οι ευάλωτοι δανειολήπτες δύνανται να λάβουν μέτρα ώστε να σώσουν την περιουσία τους. Όπως εξήγησε, εκείνοι που έχουν το πιστοποιητικό του ευάλωτου στην πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών, μπορούν με κωδικούς Taxis, να μπουν στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να συμπληρώσουν τον ΑΜΚΑ, καθώς και ελάχιστα φορολογικά στοιχεία και αμέσως να κάνουν την αίτηση και σε 15 μέρες, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια, όχι μόνο να προστατευτούν έναντι του πλειστηριασμού, αλλά και να πάρουν τη συνεισφορά του δημοσίου.

«Πολύ σημαντικό το κομμάτι της προκαταβολής»

«Πάρα πολλοί μπαίνανε στην πλατφόρμα, όπου υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο λέει ότι “συναινώ στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου” και δεν προχωρούσαν την αίτησή τους», είπε σχετικά, ενώ σε ερώτηση για το αν οι τράπεζες επιθυμούν αυτές τις ρυθμίσεις, η Νανά Παπαδογεωργάκη εξήγησε: «Όταν έχουμε μια σημαντική εμπορική αξία στο ακίνητο, εκεί μπορεί να βρούμε προσχώματα και να μην μπορέσουμε ποτέ να ρυθμίσουμε το ακίνητο. Επίσης, πάρα πολύ σημαντικό είναι το κομμάτι της προκαταβολής. Μερικές φορές είναι πολύ υψηλή η προκαταβολή που ζητείται από τις εταιρείες».

Τέλος υπενθύμισε πως η κατασχετήρια έκθεση που έρχεται στον οφειλέτη έχει βάθος χρόνου περίπου 8 με 10 μήνες. «Άρα σου αφήνει ένα περιθώριο να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις. “Να πάω σε ειδικούς, να κάνω δικαστικές ενέργειες, να μπω στην πλατφόρμα του ευάλωτου”, όμως δεν πρέπει να το αφήσουμε για τελευταία στιγμή», κατέληξε, η κ. Παπαδογεωργάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This