Διαφημίζουν πως θα μας πάρουν τα σπίτια! 

Το «αποκορύφωμα» ενός σχεδίου της κυβέρνησης ενάντια στους ευάλωτους, οι οποίοι δεν έχουν απολύτως καμία προστασία από τα funds και τους servicers

Must Read

Ξεπερνά κάθε λογική αυτή η κυβέρνηση, που από τη μια θέλει να εμφανίζεται ως «προστάτης» των αδύναμων και από την άλλη να… διαφημίζει τον τρόπο που οι ευάλωτοι θα χάσουν τα σπίτια τους!

Δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζει αφειδώς χρήματα στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάζουν μια «ιδανική» εικόνα, αλλά να βγάζεις κονδύλια πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να μάθουν όλοι ποιο είναι -στην πράξη- το πρόγραμμα των πλειστηριασμών ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Μάλιστα, η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή του Κωστή Χατζηδάκη, αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια» με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2023 και το συνολικό κονδύλι ξεπερνά τα 4.500.000 ευρώ, με το πρόσχημα να ενημερωθούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες ότι… χρωστούν!

Δεν τους φτάνουν, δηλαδή, οι καθημερινές ενοχλήσεις από τις τράπεζες και τις εισπρακτικές, τώρα θα πληροφορούνται για τους πλειστηριασμούς και από τα μέσα ενημέρωσης. Και γι’ αυτές τις «ενημερώσεις» απαιτούνται 4.500.000 ευρώ. Αν αυτό δεν είναι «πρωτοχρονιάτικο δώρο» για τα μέσα ενημέρωσης, τότε πώς αλλιώς μπορεί να ονομαστεί;

Αποτελεί μάλλον το «αποκορύφωμα» ενός σχεδίου της κυβέρνησης ενάντια στους ευάλωτους, οι οποίοι δεν έχουν απολύτως καμία προστασία από τα funds και τους servicers, ενώ με νόμο επιτρέπεται στους servicers (που διαχειρίζονται και δεν έχουν αγοράσει δάνεια) να προχωρούν σε πλειστηριασμούς, αλλά και να ζητούν προκαταβολή 10% για να προχωρήσει μια ρύθμιση δανείου, αλλιώς το ακίνητο οποιουδήποτε δανειολήπτη θα βγαίνει στο «σφυρί».

  • Στην απόφαση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Έγκριση του προγράμματος επικοινωνιακής προβολής που αφορά την καμπάνια ενημέρωσης των ευάλωτων δανειοληπτών του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το έτος 2024. 

Εγκρίνουμε το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής, που αφορά την εκστρατεία ενημέρωσης των ευάλωτων δανειοληπτών του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το έτος 2024, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον τακτικό Προϋπολογισμό του φορέα.

Το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανέρχεται στο συνολικό ποσό ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων πεντακοσίων ογδόντα οκτώ χιλιάδων ευρώ (4.588.000,00 €)».

  • Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση στη «Δι@ύγεια»:
diafhmish_daneiolhptes

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This