Οι εξελίξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων και πώς συνδέονται με τις προσπάθειες παγκόσμιας επικράτησης του δολαρίου

Τα νέα μέτρα ασφαλείας Tether στοχεύουν στην καθιέρωση απόλυτου ελέγχου στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων

Must Read

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, η Tether, ο κορυφαίος παίκτης στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, αποκάλυψε τη νέα της πρωτοβουλία. Οι εκπρόσωποι του Tether έχουν λάβει επίσημη θέση για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της πλατφόρμας τους.

  • Γράφει ο Νίκος Γκλεζάκος

Σύμφωνα με αυτό, ξεκίνησαν να μπλοκάρουν οικειοθελώς τα πορτοφόλια – λογαριασμούς ατόμων που αναφέρονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι πολίτες από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC). Αυτή η πολιτική αποκλεισμού πορτοφολιού, ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2023, και θα συνεχίζει να εφαρμόζεται.

Ο πρωταρχικός στόχος αυτών των ενεργειών είναι η δημιουργία ενός «ασφαλούς περιβάλλοντος για την παγκόσμια βάση χρηστών της Tether». Η Tether σχεδιάζει να επεκτείνει αυτές τις κυρώσεις στην αγορά peer-to-peer. Επιπλέον, στοχεύουν, και το έχουν δηλώσει ανοιχτά, στη συνεργασία με οικονομικές ρυθμιστικές αρχές και υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Η διαδικασία ενοποίησης της αγοράς κρυπτογράφησης και η θέση όλων των σημαντικών έργων υπό τον έλεγχο της Federal Reserve και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ προχωρά με γοργούς ρυθμούς εδώ και περίπου δύο χρόνια. Μόνο το 2023, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) απέκτησε τον έλεγχο μεγάλων έργων όπως το FTX και το Binance.

Τώρα, η Tether αναλαμβάνει ουσιαστικά ορισμένες από τις λειτουργίες του Federal Reserve System και της SEC. Αυτή η απόφαση της διοίκησης της Tether θα έχει σημαντικές συνέπειες για την κρυπτοαγορά. Το Tether είναι στην πραγματικότητα η κύρια νομισματική μονάδα στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Νιγηρία και άλλες χώρες των οποίων οι οικονομίες ουσιαστικά καταστράφηκαν από μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια και το ΔΝΤ.

Καθώς οι κινήσεις – συναλλαγές στο Tether αυξάνονται δραματικά, οι οικονομίες ολόκληρων περιοχών θα περιέλθουν ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή τραπεζική, το κόστος ανάπτυξης τέτοιας μορφής τραπεζικής υποδομής είναι ελάχιστο και η εμβέλεια της υπηρεσίας περιορίζεται μόνο από τη διαθεσιμότητα του Διαδικτύου.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Η συμπερίληψη στη λίστα SDN έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μεμονωμένων πορτοφολιών – λογαριασμών. Απώτερος στόχος είναι η καθιέρωση ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης όπου όλες οι συναλλαγές των πολιτών, ανεξαιρέτως, θα παρακολουθούνται συνεχώς. Ο έλεγχος των χρηματοοικονομικών συναλλαγών θα αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολιτικοί όπως ο Javier Miley, ο Lula da Silva και πολλοί άλλοι, που προωθούν ενεργά το Tether στις χώρες τους, φαίνεται να είναι απλοί διαχειριστές που πραγματοποιούν μια τελική πώληση των εμπιστευμένων περιουσιακών στοιχείων.

Πώς οι «Υπηρεσίες» αναλαμβάνουν τον έλεγχο της κρυπτοαγοράς και των κρυπτονομισμάτων

Επίσημα πλέον η Tether συνεργάζεται με το FBI, την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ (IRS), το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) και άλλες ρυθμιστικές αρχές.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, ακούμε την αίρεση των «μαρτύρων κρυπτο-ανωνυμίας» να μας μιλάνε για την δήθεν «ανωνυμία» της αγοράς αυτής. Όσο και εάν έχουμε εξαιρετική στάση απέναντι στην κρυπτογράφηση, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις δραστηριότητες των Αμερικανών αξιωματούχων που προσπαθούν να μονοπωλήσουν αυτή την αγορά για χάρη των TNC. Έχουν κατά καιρούς αναφερθεί πολλοί ειδικοί στο θέμα του ελέγχου του δικτύου Tether από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Στο τέλος, οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν1 επίσημα από τους ίδιους τους εκπροσώπους της Tether.

Σε επιστολή με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου2 ο μεγαλύτερος εκδότης stablecoin στον κόσμο πάγωσε 326 λογαριασμούς – πορτοφόλια που περιείχαν Tether (USDT) αξίας 435 εκατομμυρίων δολαρίων προς τις αρχές των ΗΠΑ. Τα περιουσιακά στοιχεία δεσμεύτηκαν για να βοηθήσουν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ), του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) και της Μυστικής Υπηρεσίας. Επίσης πρόσφατα δημοσιεύθηκε3 η αλληλογραφία μεταξύ της γερουσιαστής Cynthia M. Lummis και του βουλευτή J. French Hill με την Tether, στην οποία εκπρόσωποι της εταιρείας απάντησαν στα ανησυχητικά ερωτήματα που τους έθεσαν σχετικά με τη χρήση stablecoin για παράνομες δραστηριότητες όπως ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Στη δημοσιοποίηση των επιστολών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tether, Paolo Ardoino, σημείωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να γίνει «συνεργάτης παγκόσμιας κλάσης» για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να «επεκτείνουν την ηγεμονία του δολαρίου σε όλο τον κόσμο». Υπάρχει πολύ υλικό, διαθέσιμο και στο διαδίκτυο, για την πρόσφατη αναδιαμόρφωση των χρηματοοικονομικών συστημάτων της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Νιγηρίας και άλλων χωρών που χρησιμοποιούν USDT και επιβεβαιώνουν αυτές τις ανησυχίες για τις προσπάθειες ελέγχου αυτής της αγοράς.

Οι εθελοντικές δεσμεύσεις της Tether για την πρόληψη της παράνομης χρήσης του USDT

Οι εκπρόσωποι της Tether σε επιστολή4 τους τόνισαν ότι η εταιρεία εφάρμοσε μια «πολιτική παγώματος πορτοφολιού» την 1η Δεκεμβρίου για να βοηθήσει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να καταπολεμήσουν την παράνομη χρήση stablecoin. Αποκαλώντας το “ιστορικό ορόσημο”, η Tether είπε ότι η “απλή αλλά αποτελεσματική” πολιτική θα παγώσει όλα τα πορτοφόλια στη λίστα Ειδικά Προσδιορισμένων Υπηκόων (SDN) του Office of Foreign Assets Control (OFAC). Σύμφωνα με τη διοίκηση της Tether: «Επεκτείνοντας τους ελέγχους κυρώσεων στη δευτερογενή αγορά (P2P), δημιουργούμε προηγούμενο στον κλάδο με το να είμαστε προνοητικοί και προσεκτικοί». Τα στελέχη της Tether πρόσθεσαν ότι η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) μετακόμισε πρόσφατα στην πλατφόρμα της και η εταιρεία αυτή τη στιγμή εργάζεται για να προσελκύσει το FBI . Ο εκδότης stablecoin βοήθησε επίσης το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ) «να αποτρέψει κακούς παράγοντες και να βοηθήσει τα θύματα να ανακάμψουν». Οι εκπρόσωποι της Tether απαρίθμησαν όλες τις συνεχιζόμενες προσπάθειές τους να αποτρέψουν τη χρήση του USDT για κακόβουλους σκοπούς. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφερόταν στην παρουσία ενός προγράμματος «ισχυρού» που γνωρίζεις τον πελάτη (KYC) και κατά του ξεπλύματος χρήματος (AML) που είναι εφάμιλλο με εκείνα που ισχύουν σε «προηγμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Στην πραγματικότητα, το σύστημα ελέγχου της Tether προσαρμόζεται τώρα γρήγορα στα πρότυπα του χρηματοπιστωτικού κλάδου των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα KYC/AML της Tether έχει επίσης περάσει από έλεγχο Ενότητας 31 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS). Στην υπηρεσία χρηματοοικονομικών πληροφοριών των ΗΠΑ (FinCEN), η Tether είναι εγγεγραμμένη ως εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Οι εκπρόσωποι της Tether συνεργάζονται με υπηρεσίες τρίτων, όπως το Chainalysis και το WorldCheck, για τη διενέργεια ελέγχων δέουσας επιμέλειας και ιστορικού σε πιθανούς πελάτες. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης αυτές τις υπηρεσίες για να ελέγχει συνεχώς ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με υπάρχοντες πελάτες για να διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες είναι ενημερωμένες. Η Tether τόνισε ότι μεταξύ των πελατών της είναι χιλιάδες κυρίως διαπιστευμένα άτομα, έμποροι και ιδρύματα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού πελατών της σε σύγκριση με τα εκατομμύρια των πελατών ορισμένων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, η Tether διενεργεί «πολύ πιο ενδελεχή έλεγχο» όλων των πελατών της. Επιπλέον, ο εκδότης stablecoin συνεργάζεται με την Chainalysis για την παροχή ολοκληρωμένης ανεξάρτητης ανάλυσης των συναλλαγών USDT σε μεγάλες αλυσίδες μπλοκ, καθώς και για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο. Η Tether είπε ότι χρησιμοποιεί το εργαλείο Chainalysis Reactor Tool , το οποίο χρησιμοποιείται από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, για την παρακολούθηση συναλλαγών και τον εντοπισμό επικίνδυνων ή ύποπτων δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, οι συναλλαγές που αφορούν μίκτες ή πορτοφόλια που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις επισημαίνονται ως υψηλού κινδύνου.

Εκτεταμένη η συνεργασία με παγκόσμιες υπηρεσίες επιβολής του νόμου

Η Tether συνεργάζεται επί του παρόντος με 19 υπηρεσίες νόμου σε όλο τον κόσμο και βοηθά σε συνεχείς έρευνες, σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέροντας ζωτικές πληροφορίες στις αρχές επιβολής του νόμου. Στην πλατφόρμα Tether, πάγωσαν 800 εκατομμύρια USDT σε διευθύνσεις δευτερογενούς αγοράς (P2P), οι οποίες σχετίζονταν κυρίως με hacks και κλοπές. Η εταιρεία ανέφερε ότι βοήθησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με 68 διαφορετικά αιτήματα, παγώνοντας 188 πορτοφόλια που περιείχαν 70 εκατομμύρια USDT. Η Tether συνεργάστηκε με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ισραήλ NBCTF για τον εντοπισμό και το πάγωμα των πορτοφολιών που σχετίζονται με τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Tether είπε ότι η σχέση της με το NBCTF προηγείται της επίθεσης του Οκτωβρίου και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την υπηρεσία για την πρόληψη της παράνομης χρήσης USDT.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Σήμερα, το USDT είναι το κύριο «καύσιμο» για το blockchainΣημαντικό μέρος των συναλλαγών σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε περιοχές με υψηλό πληθωρισμό όπως η Αφρική και η Λατινική Αμερική, πραγματοποιούνται σε USDT. Σε αυτές τις περιοχές, το USDT είναι πρακτικά ο μόνος τρόπος προστασίας των αποταμιεύσεων από τον πληθωρισμό και διεξαγωγής ασφαλών συναλλαγών με ορίζοντα αρκετών μηνών ή περισσότερο χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο και διακυμάνσεις. Όπως ήταν φυσικό, εκπρόσωποι των υπηρεσιών πληροφοριών και της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να θέσουν υπό τον έλεγχο τους όλο αυτό το έργο και την αγορά που το συνοδεύει.

Δεν πρέπει να μας παραπλανεί το γεγονός ότι η επίσημη συνεργασία με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοινώθηκε μόλις πρόσφατα. Η εμπειρία από τη μελέτη επιχειρήσεων πληροφοριών ενάντια στις πιο γνωστές πλατφόρμες συναλλαγών σκοτεινού δικτύου δείχνει ξεκάθαρα ότι η ανακοίνωση του πλήρους ελέγχου ενός έργου γίνεται συνήθως 10-12 μήνες μετά την πραγματική ίδρυσή του και τη συλλογή όλων των απαραίτητων πληροφοριών. Ας μην ξεχνάμε ότι η κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ δεν είναι ένα απομονωμένο σύστημα. Οι βασικές πληροφορίες και η πρόσβαση σε πόρους κοινοποιούνται γρήγορα με συναδέλφους σε άλλες χώρες ως μέρος του προγράμματος Five Eyes.

Τι περιμένει τη βιομηχανία της κρυπτοαγοράς το 2024;

Για το 2022-2023 Η αγορά κρυπτογράφησης έχει γίνει πιο συγκεντρωτική. Υπό το πρόσχημα του έργου «Ουκρανία», οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κατάφεραν να εισαγάγουν ένα σύστημα απόλυτου ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων της κρυπτοαγοράς, το MiCA. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση προωθεί με επιτυχία την ιδέα της ρύθμισης5 της κρυπτοαγοράς προκειμένου η χώρα να γίνει παγκόσμιος κόμβος κρυπτογράφησης.

Αλλά οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ήταν οι πιο επιτυχημένες στην καθιέρωση ελέγχου στην κρυπτοαγορά. Το 2023, έργα όπως το FTX και το Binance τέθηκαν υπό τον έλεγχο της SECΕκπρόσωποι της νέας διοίκησης της Binance ζήτησαν6 μάλιστα από Ρώσους χρήστες να αποσύρουν κεφάλαια από το χρηματιστήριο και να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα CommEX . Οι περισσότεροι εναλλάκτες κρύπτο παρακολουθούνται συνεχώς από συμβεβλημένους συμβασιούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως η Eliptic και η Chainanalysis.

Το δίκτυο Tether έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την καταστροφή των τοπικών χρηματοπιστωτικών συστημάτων σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα είναι η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Νιγηρία. Στην Αργεντινή, λόγω του υψηλού πληθωρισμού, θα κυκλοφορήσουν τραπεζογραμμάτια σε ονομαστικές αξίες των 20 χιλιάδων και 50 χιλιάδων πέσος. Αυτή η ονομαστική αξία είναι 25 φορές υψηλότερη από την τρέχουσα. Φυσικά, αυτή η κατάσταση πραγμάτων ωθεί τον πληθυσμό να εγκαταλείψει το τοπικό νόμισμα υπέρ του USDT ή του Bitcoin, ως πολύ πιο αξιόπιστα χρηματοοικονομικά μέσα. Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής το εκμεταλλεύεται αυτό στο έπακρο και εργάζεται για να αναγνωρίσει το Bitcoin ως επίσημο μέσο πληρωμής. Στη Βραζιλία και τη Νιγηρία, το επίπεδο διείσδυσης και ο κύκλος εργασιών του USDT έχει φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα, τα οποία θέτουν υπό αμφισβήτηση την ίδια την ύπαρξη των τοπικών χρηματοπιστωτικών συστημάτων.

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ένα «συντονισμένο κύμα διανομής υποκατάστατων δολαρίων». Οι εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού μπλοκ των ΗΠΑ γνωρίζουν καλά ότι η δυνατότητα επέκτασης του δολαρίου μέσω των ομολόγων του Δημοσίου πλησιάζει στα όρια του, εάν δεν τα έχει ξεπεράσει. Ο όγκος του δημόσιου χρέους και η επιθετική εξωτερική πολιτική καθιστούν δυνατή την αναγκαστική πώληση «θησαυρών» μόνο στην «ομάδα των τραυματισμένων» χωρών της ΕΕ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Αυτοί οι δωρητές απλά δεν έχουν άλλη επιλογή.

Για να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η επιρροή του δολαρίου στην παγκόσμια οικονομία, τα κρυπτονομίσματα ως μέσα χρησιμοποιούνται πλέον ενεργά. Αυτό επιτρέπει την επέκταση χωρίς αύξηση του δημόσιου χρέους. Παρεμπιπτόντως, η κρυπτοαγορά, και ειδικότερα το USDT, μπορούν να λύσουν εν μέρει το πρόβλημα των «τοξικών περιουσιακών στοιχείων», τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στους ισολογισμούς των τραπεζών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τις κρίσεις του 2002 και του 2008. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν αξίζουν τίποτα στην ανοιχτή αγορά. Όμως, ενώ βρίσκονται στους ισολογισμούς των τραπεζών, αποτιμώνται στη λογιστική τους αξία και όχι στην αγοραία αξία. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είναι αδύνατο να τα πουλήσουν, οι τραπεζίτες τα προσφέρουν με τεράστια έκπτωση σε έργα κρύπτο ως εγγύηση για δάνεια σε κρυπτονομίσματα.

Αυτή είναι μια πολύ κομψή λύση που επιτρέπει να «ανακουφιστούν» οι αγγλοσαξονικές τράπεζες και να αναγκάσουν χώρες και ολόκληρες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου να εργαστούν για κρυπτοστοιχεία, η πραγματική ασφάλεια των οποίων εγείρει πολλά ερωτήματα.

Επιπλέον, η μονοπωλιακή επιρροή κάποιου μέσω της κρυπτοαγοράς μπορεί να προωθηθεί με το πρόσχημα της «κρυπτο-ανωνυμίας και αποκέντρωσης» προκειμένου να κερδίσει ευρεία λαϊκή υποστήριξη σε χώρες με υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται πως μπορεί να χειραγωγηθεί.

Η κρυπτοαγορά το 2024

Το 2024 σίγουρα θα σημαδευτεί από κρυπτο-ETF. Από την εμφάνιση της τεχνολογίας blockchain και των πρώτων ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων, οι προσπάθειες δεν σταμάτησαν να δημιουργηθεί μια βολική διεπαφή που θα επέτρεπε τη μεταφορά μέρους των κεφαλαίων των επενδυτών από το χρηματιστήριο στην αγορά κρύπτο. Δεν υπήρχε εύκολη λύση σε αυτό το πρόβλημα, επειδή οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων λειτουργούν σύμφωνα με αυστηρούς κανονισμούς.

Για παράδειγμα, κεφάλαια από συνταξιοδοτικά προγράμματα μπορούν να επενδύονται μόνο σε επενδυτικά μέσα που έχουν υψηλή βαθμολογία αξιοπιστίας. Φυσικά, δεν υπήρχε αξιοπιστία στην αγορά κρύπτο και η ίδια η έννοια της συμμόρφωσης απουσίαζε. Ακριβώς στην εξάλειψη αυτών των εμποδίων είχε ως στόχο το συντονισμένο έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), των υπηρεσιών πληροφοριών και των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων. Τώρα αυτό το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η αγορά κρυπτογράφησης υπόκειται σχεδόν στους ίδιους κανόνες KYC, KYT, AML με το χρηματιστήριο.

Αμέσως μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς, εμφανίστηκαν στην αγορά αρκετά Bitcoin ETF από την BlackRock, την Grayscale και άλλες μεγάλες επενδυτικές εταιρείες. Η πρόσφατη αύξηση των τιμών Bitcoin υποδηλώνει την αγορά αυτού του περιουσιακού στοιχείου από επενδυτικά κεφάλαια. Έμμεσο σημάδι είναι επίσης η αύξηση του hash rate στο δίκτυο Bitcoin με δυσανάλογα χαμηλή αύξηση των τιμών. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι οι επενδυτές αγοράζουν bitcoin απευθείας από εξορύκτες στην εξωχρηματιστηριακή αγορά.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του σημερινού μετασχηματισμού του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος;

Για να κατανοήσουμε τις τρέχουσες διαδικασίες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι απαραίτητο να δούμε παρόμοια γεγονότα στην ιστορία.

Η δημιουργία της SEC το 1913 συνέπεσε βολικά με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος επέτρεψε στους εκπροσώπους της τραπεζικής κοινότητας των ΗΠΑ να ενισχύσουν τον ρόλο του δολαρίου στις διεθνείς συναλλαγές, χρησιμοποιώντας τεχνολογία και προσωπικό από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ευρώπη για να δημιουργήσουν μια ισχυρότερη και πιο τεχνολογικά προηγμένη τοπική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, Αμερικανοί και Βρετανοί τραπεζίτες πρόσφεραν στον κόσμο μια νέα έκδοση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη μορφή των συμφωνιών του Μπρέντον Γουντς.

Το 1971, η αμερικανική κυβέρνηση στην πραγματικότητα αθέτησε τις υποχρεώσεις της, καθώς ο προϋπολογισμός είχε εξαντληθεί σημαντικά από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Αυτό οδήγησε στην εμφάνιση των χρημάτων fiat, εντελώς απομονωμένα από την υποστήριξη χρυσού. Το νέο status quo καθορίστηκε με τη μορφή των συμφωνιών της Τζαμάικας. Αυτό έδωσε ώθηση στον κύκλο ακάλυπτων δανείων που τροφοδότησε την παγκόσμια οικονομία τα τελευταία 50 περίπου χρόνια.

Αυτά τα βαρετά ιστορικά δεδομένα μας επιτρέπουν να επισημάνουμε ένα βασικό σημείο – κάτω από την κάλυψη των στρατιωτικών συγκρούσεων, τα χρήματα από ένα καθολικό μέσο ανταλλαγής που υποστηρίζεται από πραγματικά περιουσιακά στοιχεία μετατράπηκαν σε ένα καθολικό μέσο ελέγχου που βασίζεται στο σύστημα συμμόρφωσης των τραπεζών.

Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στην επόμενη στροφή αυτού του σπιράλ, όπου, υπό την κάλυψη μιας στρατιωτικής σύγκρουσης, εμφυτεύεται μια νέα έκδοση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στο νέο παράδειγμα, το χρήμα δεν έχει πλέον καμία ασφάλεια, αλλά αποτελεί μέσο απόλυτου ελέγχου και διαχείρισης του πληθυσμού μέσω ενός συστήματος κοινωνικής αξιολόγησης. Το σύστημα αγοράς της οικονομίας μετατρέπεται πλέον σε σύστημα διανομής.

Εάν προηγουμένως ο έλεγχος γινόταν μέσω της συμμόρφωσης και της παροχής δανείων, που απαιτούσαν αναπτυγμένες τραπεζικές συναλλαγές, τώρα είναι πιο βολικό να ασκείται έλεγχος μέσω κρυπτογράφησης, τεχνητής νοημοσύνης και κοινωνικών δικτύων. Αυτό σας επιτρέπει να αυξήσετε σημαντικά την αποτελεσματικότητα του ελέγχου και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσετε το τραπεζικό κόστος. Για παράδειγμα, για να διεισδύσει το USDT στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Βραζιλίας ή της Αργεντινής, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν φυσικά γραφεία ξένων τραπεζών στην περιοχή. Μια εφαρμογή για κινητά είναι αρκετήΟ έλεγχος των οικονομικών συναλλαγών είναι πλήρης και διαθέσιμος διαδικτυακά.

Ο σημερινός μετασχηματισμός επιβεβαιώνεται από διεργασίες στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ, όπου η ενοποίηση του τραπεζικού τομέα κερδίζει έδαφος και δυναμική. Αυτό επιβεβαιώνεται από την ενοποίηση του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ. Επιβεβαιώνεται από την τρέχουσα κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και τροφίμων, όπου οι αγγλοσαξονικές εταιρείες επιδιώκουν να καταλάβουν μονοπωλιακή θέση.

Το σύστημα διανομής περιλαμβάνει πρόσβαση σε ζωτικούς πόρους με βάση την κοινωνική βαθμολογία, η οποία καθορίζεται από την τεχνητή νοημοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι στο αγγλοσαξονικό κύκλωμα, για να αποκτήσει κανείς τους απαραίτητους πόρους, είναι πιθανό να πρέπει να πληροί κριτήρια που θα συνεπάγονται την καταστροφή της προσωπικότητας ή/και του φυσικού σώματος. Μιλάμε για θέματα φύλου, τη διάδοση των LGBT αξιών, τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών κ.λπ. Ουσιαστικά, η πρόσβαση σε πόρους θα παρέχεται υπό την προϋπόθεση της ελεγχόμενης αυτοκαταστροφής ή, τουλάχιστον, της άρνησης αναπαραγωγής. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με την έννοια του ελέγχου του πληθυσμού που τόσο δυναμικά προωθούν οι λεγόμενοι παγκοσμιοποιητές.

Η αλλαγή από ένα παράδειγμα αγοράς σε ένα παράδειγμα διανομής σημαίνει ότι οι επενδυτικές εταιρείες και οι τράπεζες δεν θεωρούν πλέον τον πληθυσμό ως πόρο απαραίτητο για την ανάπτυξη . Αν προηγουμένως το καθήκον ήταν να δανείζονται με ακάλυπτα χρήματα για την απόκτηση πραγματικών περιουσιακών στοιχείων μέσω δανείων, τώρα το καθήκον είναι να βελτιστοποιηθεί η κατανομή των ελεγχόμενων από τα μονοπώλια πόρωνΕδώ έγκειται η ανάγκη για έλεγχο του πληθυσμού. Ένα σημαντικό μέρος των παγκόσμιων πόρων είναι μονοπωλημένο και οι μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες δεν πρόκειται να τους μοιραστούν, ακόμη και υπό συνθήκες αγοράς.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μια τεκτονική αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία. Φυσικά, η προσαρμογή του νέου συστήματος σχέσεων διανομής θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ένα χρόνο και όλα αυτά δεν θα συμβούν αμέσως. Οι παγκοσμιοποιητές θα προσπαθήσουν να εξαπλώσουν την επιρροή τους σε άλλες περιοχές, εκτός του αγγλοσαξονικού περιγράμματος. Η ικανότητα να τους αντισταθεί κάποιος θα εξαρτηθεί από την επαρκή κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης από τις κυβερνήσεις των χωρών που εξακολουθούν να διατηρούν την κυριαρχία τους και από ένα σύνολο μέτρων που στοχεύουν στην προστασία της.

1.https://tether.to/en/tether-releases-letters-shared-with-the-us-senate-committee-on-banking-housing-and-urban-affairs-and-the-us-house-financial-services-committee/

 2.https://assets.ctfassets.net/vyse88cgwfbl/6KDtp7U4IcH03zPWnpG11n/1b052835c72f2c7be0bb5ec5bd5a89fc/Tether_Lummis_Hill_Follow_up_Letter.pdf

3.https://assets.ctfassets.net/vyse88cgwfbl/6zq3ex2c9odGTXUC5rs8hp/34d4db8ef2060d3eac80e5256dc2ae08/For_the_Attn_Sen_Lummis___Rep_French_Hill.pdf

4.https://tether.to/en/tether-introduces-new-policy-to-strengthen-ecosystem-security/

5.https://www.ft.com/content/97919ef3-5bc9-46c1-b4ac-6b9ccdb9370c

6.https://www.rbc.ru/crypto/news/658d77a09a7947d1b6022968

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This