Θέλετε να πληρώσετε χαμηλότερο φόρο; Αυτές οι αποδείξεις τόν μειώνουν!

Κερδισμένοι θα είναι όσοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα (π.χ. κάρτες) για το 30% του εισοδήματός τους

Must Read

Πλησιάζει το ραντεβού με την Εφορία για εκατομμύρια φορολογουμένους, με την πλατφόρμα του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων ν’ ανοίγει μέσα στον Μάρτιο.

Κερδισμένοι θα είναι όσοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν δαπάνες με ηλεκτρονικά μέσα (π.χ. κάρτες) για το 30% του εισοδήματος που θα δηλώσουν στην Eφορία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το 30% των ποσών που θα έχει πληρώσει ο φορολογούμενος ετησίως με ηλεκτρονικό χρήμα για αγορές αγαθών ή αμοιβές παροχής υπηρεσιών σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών θ’ αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημά του και, κατ’ επέκταση, θα μειώνεται ο τελικός φόρος. Η έκπτωση φόρου μπορεί να φτάσει έως τα 2.200 ευρώ, εφόσον έχουν συγκεντρωθεί από τον φορολογούμενο ηλεκτρονικές αποδείξεις από επαγγελματικούς κλάδους που βρίσκονται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα 20 επαγγέλματα που θεωρείται πως παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

Η λίστα με τα 20 επαγγέλματα είναι η εξής:

1. Κτηνιατρικές υπηρεσίες
2. Εργασίες υδραυλικού, ψυκτικού, συντηρητή θέρμανσης
3. Εργασίες ηλεκτρολόγου
4. Εργασίες μόνωσης, τοιχοποιίας, σοβατίσματος, τοποθέτησης πλακιδίων
5. Εργασίες ξυλουργού
6. Εργασίες τοποθεσίας στέγης και παραθύρων λαμαρίνας κ.λπ
7. Εργασίες σκυροδέματος
8. Υπηρεσίες ταξί
9. Κομμωτήρια, κουρεία και καταστήματα ομορφιάς
10. Υπηρεσίες κηδειών
11. Υπηρεσίες μασάζ
12. Υπηρεσίες φυσικής ευεξίας
13. Υπηρεσίες καθαρισμού και οικιακές υπηρεσίες
14. Ανάπτυξη φωτογραφιών
15. Σχολές χορού
16. Γυμναστήρια και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου με συνδρομή
17. Διάφορες υπηρεσίες ελεύθερου χρόνου
18. Προσωπική φροντίδα και νοσηλεία (εξαιρούνται νοσοκομειακές δραστηριότητες)
19. Νομικές υπηρεσίες
20. Υπηρεσίες φροντίδας παιδιών

Αξίζει να σημειωθεί πως για να λάβει ένας φορολογούμενος έκπτωση φόρου 2.200 ευρώ θα πρέπει να φορολογείται με συντελεστή 44%, που σημαίνει πως δηλώνει εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Για χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, η μείωση φόρου είναι μικρότερη. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία κατηγορία δαπανών, που μετρά «διπλά» για την κάλυψη του 30% του ετήσιου πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές δαπάνες. Πρόκειται για τις αποδείξεις (όταν γίνεται πληρωμή με κάρτα) σε γιατρούς, οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς και κτηνιάτρους, καθώς και για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και για άλλες υπηρεσίες ιατρικού χαρακτήρα. Σημειώνεται πως στη λίστα δεν περιλαμβάνεται η αγορά φαρμάκων και η νοσηλεία σε νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, οι αποδείξεις που «μετρούν» διπλά για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος αφορούν τα εξής επαγγέλματα: ιατροί, οδοντίατροι, ορθοδοντικοί, οστεοπαθητικοί, χειροπράκτες, οφθαλμίατροι, χειροποδιστές, ποδολόγοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This