Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους – Ποινές σε όσους παραλείψουν τη δήλωση

Όσα πρέπει να γνωρίζουν

Must Read

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους συνταξιούχους που εργάζονται. Σήμερα, Δευτέρα 26-2, ανοίγει η νέα πλατφόρμα, στην οποία όσοι απόμαχοι της εργασίας παράλληλα εργάζονται, θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία και το είδος της εργασίας τους και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις με τους εργοδότες.

Η σύνταξη στους εργαζόμενους συνταξιούχους καταβάλλεται ολόκληρη, χωρίς το πέναλτι 30%, ενώ παράλειψη της δήλωσης επιφέρει ποινή ίση με 12 μηνιαίες συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου «στόχος αυτής της πλατφόρμας είναι οι απόμαχοι της εργασίας να μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη». «Δηλαδή οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν όλη τους τη σύνταξη, που την έχουν δουλέψει, να παίρνουν τα δεδουλευμένα τους και έτσι να μπορούν να σώσουν, με το «καλημέρα», από 140 μέχρι 300 ευρώ τον μήνα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι μια αίτηση ηλεκτρονικά ή να πάνε στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους, έτσι ώστε να μπορέσουν, χωρίς να αλλάξουν τίποτε, να λαμβάνουν από 140 έως 300 ευρώ κάθε μήνα. Δηλαδή 3.500 ευρώ το έτος. Σήμερα υπολογίζουμε ότι 100.000 συνταξιούχοι δουλεύουν και από αυτούς οι 36.000 το δηλώνουν» υπογράμμισε η κυρία Μιχαηλίδου. Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας τόνισε ότι οι φορείς δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους, δεδομένο είναι όμως ότι ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από 8. Σημείωσε ότι η  αύξηση θα ωφελήσει και όσους είναι δικαιούχοι των περίπου 19 επιδομάτων που συνδέονται με αυτόν, όπως η ειδική παροχή μητρότητας, το επίδομα γονικής άδειας, τα ειδικά βοηθήματα ανέργων, το επίδομα εργασίας, καθώς και τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΥΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This