13-7-2020

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

Η 20η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως η ημερομηνία πληρωμής των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ αλλά και των συντάξεων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, η καταβολή των συντάξεων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

-Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019
-Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019
-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019
-Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019
-Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξει μεσοσταθμική αύξηση που θα κυμανθεί από 100 ως 196 ευρώ μηνιαία προς τους συνταξιούχους επικουρικών συντάξεων.

Οι αυξήσεις αυτές θα ισχύσουν από το νέο έτος και θα αφορούν αποκλειστικά τις μέχρι τώρα μειωμένες επικουρικές συντάξεις ενώ θα ισχύσουν αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου 2019.

«Κανένα ζήτημα μείωσης συντάξεων»

Καμία πιθανότητα να μειωθούν οι συντάξεις δεν άφησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, σε πρόσφατες δηλώσεις του.

«Με μια πιλοτική δίκη στις 10 Ιανουαρίου 2020 θα προσφύγουμε στο ΣτΕ, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από τους συνταξιούχους, οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά από την προηγούμενη πενταετία, προκειμένου να δοθεί μια τελική, οριστική και καθαρή απάντηση. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο πως οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν απολύτως σεβαστές και θα εφαρμοσθούν» ενώ όσον αφορά τον νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου σημείωσε:

«Σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε όλες τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. Οι συντάξεις έχουν φτάσει στο κατώτατο επίπεδό τους.

Δεν πάμε προς τα κάτω, η ροπή από εδώ και πέρα είναι μόνο προς τα πάνω».

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ