Προβλήματα στη διασύνδεση των POS

Οριστικές λύσεις και τεκμηριωμένη ενημέρωση ζητά με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από το Yπουργείο Οικονομικών

Must Read

Την οριστική επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν από την εφαρμογή της λειτουργίας των POS και τη διαδικασία διασύνδεσής τους με την ΑΑΔΕ ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς απάντηση, με σκοπό την τεκμηριωμένη ενημέρωση των επιχειρηματιών και εμπόρων, ώστε να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να αποφύγουν τα υπερβολικά και εξοντωτικά πρόστιμα, στις περιπτώσεις που χωρίς δική τους ευθύνη δεν κατορθώσουν τελικά να ανταποκριθούν στην ορθή εφαρμογή του νόμου.

«Για παράδειγμα, τι ισχύει στην περίπτωση που οι εταιρίες τεχνικής υποστήριξης αρνούνται να λειτουργήσουν μέσω voucher και ζητούν εξόφληση όλου του τιμήματος για να αναρτήσουν το ραντεβού στην ειδική πλατφόρμα; Επίσης, τι ισχύει στην περίπτωση που οι εταιρίες τεχνικής υποστήριξης απαντούν αόριστα ότι θα τακτοποιήσουν τη διασύνδεση τον επόμενο μήνα, χωρίς όμως να προχωρούν στη διαδικασία κλεισίματος ραντεβού με αντίστοιχη ανάρτησή στην ειδική πλατφόρμα;» ρωτά, μεταξύ άλλων, ο κ. Καφούνης, αιτούμενος να υποδειχθεί, ανά περίπτωση, η κατάλληλη διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί από κάθε επιχείρηση.

Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Στο μεταξύ, η ΑΑΔΕ έστειλε χθες ενημερωτικά e-mails σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS. Καλούνται μέχρι την 1η Απριλίου να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση από την οποία έχουν προμηθευτεί την ταμειακή τους μηχανή και, κατά περίπτωση α) να κλείσουν ραντεβού εντός του Απριλίου για την αναβάθμιση της ταμειακής τους μηχανής και τη διασύνδεσή της με το POS που διαθέτουν, β) να δηλώσουν ότι η ταμειακή μηχανή είναι διασυνδεδεμένη με εμπορικό/λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης.

Σε αυτή την περίπτωση, η υποχρέωση διασύνδεσης μεταφέρεται για τις 31/5/2024 ή για τις 30/6/2024. Αν η επιχείρηση από την οποία προμηθεύτηκαν την ταμειακή τους μηχανή δεν έχει διαθεσιμότητα για ραντεβού εντός του Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν στο Μητρώο POS έως σήμερα την πρόθεσή τους να αντικαταστήσουν την ταμειακή τους μηχανή με μια πιστοποιημένη λύση all-in-one, την οποία θα πρέπει να προμηθευτούν και να θέσουν σε λειτουργία έως τις 30 Απριλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This