Αλλαγές προς τα… πάνω στο δώρο του Πάσχα: Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα!

Αφορά όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και τους ανέργους

Must Read

Περίπου 600.000 εργαζόμενοι θα δουν αυξημένο δώρο Πάσχα λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από 780 ευρώ στα 830 ευρώ μικτά. 

Αυτό συμβαίνει διότι, το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Επομένως οι αποδοχές αυτές θα είναι αυξημένες κατά 6,5% λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού. «Το δώρο Πάσχα είναι 415 ευρώ και υπολογίζεται πάνω σε όλο τον νέο κατώτατο μισθό των 830 ευρώ. Όσοι εργοδότες δεν δώσουν το δώρο Πάσχα στα 415 ευρώ, είναι παράνομοι. Και αυτό μπορούμε να το δούμε αυτόματα πλέον μέσω της «Εργάνη» όπου βλέπουμε και ελέγχουμε όλες τις μισθοδοσίες» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Για τις πληρωμές των συντάξεων του Μαΐου και των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ τόνισε πως την Πέμπτη 25 Απριλίου θα πληρωθούν οι κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ και τη Δευτέρα 29 Απριλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις του Δημοσίου. Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ καθώς και το επίδομα μητρότητας που αυξάνει από τα 780 στα 830 ευρώ θα καταβληθούν την τελευταία εργάσιμη του μήνα». Ερωτηθείσα για τα αναδρομικά δώρων και την επιστροφή των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις είπε πως η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για να δει πόσους θα πληρώσει. Σε ό,τι αφορά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, η υπουργός επισήμανε ότι θα συνεδριάσει ξανά το συμβούλιο έτσι ώστε να ενταχθούν ακόμα δύο κατηγορίες, η μία εκ των οποίων είναι αυτή των ασφαλιστικών εταιριών. Η κυρία Μιχαηλίδου πρόσθεσε ότι εξετάζει σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών το πλαφόν των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να επιστρέψουν υψηλόμισθοι Έλληνες από το εξωτερικό.

Νέο δώρο Πάσχα

  • 432 ευρώ μικτά
  • Καθαρά: 365 ευρώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This