Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση POS–ταμειακών μηχανών

Πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται

Must Read

Μέχρι και τις 30 Απριλίου που θα λήξει η προθεσμία, το 94% των επιχειρήσεων έχουν συμμορφωθεί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, καθώς είτε έχουν διασυνδεθεί είτε έχουν προγραμματίσει ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στις επόμενες ημέρες.




 

Όσοι επαγγελματίες δεν έχουν συμμορφωθεί θα έρθουν πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 1.500 ευρώ ανά παράβαση. Στο πλαίσιο των ελέγχων έχουν δρομολογηθεί τα πρώτα 5 πρόστιμα ύψους 10.000 και 20.000€, ενώ εντός των επόμενων ημερών οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ασχέτως τζίρου.

Μειώνονται στο μισό οι χρεώσεις για συναλλαγές έως 10 ευρώ

Σε νομοθετική ρύθμιση, που καταθέτει εντός της εβδομάδος ή το αργότερο την επομένη, στη Βουλή, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προκειμένου να μειωθούν στο μισό οι χρεώσεις στις συναλλαγές μέσω POS, για συγκεκριμένα ποσά.

Την εν λόγω πρόθεση της κυβέρνηση γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομικών και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας  στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός ανέφερε ότι ήταν δίκαιες οι αντιδράσεις επαγγελματιών από διαφόρους κλάδους, περίπτερα, τα ταξί κ.λπ. και αυτό διότι επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ.




 

Ανέφερε ότι αυτές οι προμήθειες, θα περιοριστούν στο μισό, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών), σημειώνοντας ότι οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This