Άραβες φτιάχνουν στη Μύκονο τουριστικό χωριό 60.000.000 ευρώ!

Must Read

Ημέρα θετικών εξελίξεων ήταν η χθεσινή για δύο σημαντικές τουριστικές επενδύσεις σε Μύκονο και Λασίθι. Το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης ενέκρινε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της στρατηγικής επένδυσης για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας «Blue Ιris» στη Μύκονο. Φορέας της επένδυσης είναι η Blue Iris της AGC Equity Partners (fund αραβικών συμφερόντων). Η επένδυση ανέρχεται σε 60.000.000 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της.

Το έργο αποτελείται από ένα χωριό, απόλυτα εναρμονισμένο στη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με ξενοδοχειακή μονάδα 192 κλινών. Στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο χωριό θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε επίσης: Η Μύκονος… σπάει τα κοντέρ στη μαύρη εργασία!

Παράλληλα, υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης «Elounda Hills» της εταιρίας Mirum Hellas Α.Ε. στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 450.000.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου με παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This