Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Άραβες φτιάχνουν στη Μύκονο τουριστικό χωριό 60.000.000 ευρώ!

Ημέρα θετικών εξελίξεων ήταν η χθεσινή για δύο σημαντικές τουριστικές επενδύσεις σε Μύκονο και Λασίθι. Το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης ενέκρινε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της στρατηγικής επένδυσης για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας «Blue Ιris» στη Μύκονο. Φορέας της επένδυσης είναι η Blue Iris της AGC Equity Partners (fund αραβικών συμφερόντων). Η επένδυση ανέρχεται σε 60.000.000 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της.

Το έργο αποτελείται από ένα χωριό, απόλυτα εναρμονισμένο στη μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με ξενοδοχειακή μονάδα 192 κλινών. Στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο χωριό θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε επίσης: Η Μύκονος… σπάει τα κοντέρ στη μαύρη εργασία!

Παράλληλα, υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης «Elounda Hills» της εταιρίας Mirum Hellas Α.Ε. στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 450.000.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου με παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ