Χρονιά αυξήσεων για τις συντάξεις θα είναι το 2020

Must Read

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυξήσει τις συντάξεις, ανταποκρινόμενη στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ από εδώ και πέρα η ροπή για το ύψος τους θα είναι μόνο θετική, υποστήριξε, ο αρμόδιος για θέματα ασφάλισης, υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, εκτιμώντας ότι «το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά, έπειτα από 10 χρόνια, που οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις».

Δείτε επίσης: Κατά 6% αυξάνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σε σχέση με την πιλοτική δίκη που διεξήχθη την Παρασκευή στην Ολομέλεια του ΣτΕ, ανέφερε ότι «αποφασίσαμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να πάμε το ΣτΕ σε μια πιλοτική δίκη. Αυτό το κάναμε, γιατί υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, περίπου 6.000 εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ πολλές φορές βγαίνουν και αντίθετες αποφάσεις μεταξύ διαφορετικών δικαστηρίων και συνθέσεων. Αποτέλεσμα είναι οι συνταξιούχοι να έχουν πλήρη αβεβαιότητα στο τι συμβαίνει με τα αναδρομικά και θα έπρεπε να περιμένουν ίσως και πολλά χρόνια ακόμα μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλες αυτές οι υποθέσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, η δίκη των συνταξιούχων «είναι μια δίκη που θα διευκολύνει τον ΕΦΚΑ και τους συνταξιούχους». «Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την περιπέτεια, η οποία έχει κρατήσει πάρα πολλά χρόνια» πρόσθεσε ο υφυπουργός, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση επί της ουσίας ζητά «από το ΣτΕ να μας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τις οφειλές των παλιών υποθέσεων για το Ελληνικό Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ».

Αυξήσεις στις συντάξεις με 30 χρόνια εργασίας

Αυξήσεις σε κύρια και επικουρική σύνταξη για πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους θα προβλέπουν οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που προβλέπεται να έλθει στη Βουλή για ψήφιση εντός του Ιανουαρίου, προαναγγέλει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, στη συνέντευξή του εξηγεί ότι «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυξάνεται κατά 50% ο συντελεστής ανταπόδοσης για το «κομμάτι» της ανταποδοτικής σύνταξης που θα λαμβάνουν όσοι αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν με πλήρη ασφαλιστικό βίο 40 ετών, ενώ οι οι αυξήσεις στο τελικό ποσό της κύριας σύνταξης τους θα ξεκινούν και θα κλιμακώνονται από τα 30 έτη και μία μέρα ασφάλισης».

Ο κ. Βρούτσης δηλώνει ακόμη ότι προβλέπεται η δημιουργία μηχανισμού στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων και «προς τούτο» όπως λέει «προβλέπεται αυξημένη ετήσια χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος κατά 0,5% του ΑΕΠ».

Επίσης, μιλώντας για το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης σημειώνει ακόμη ότι «με τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση αυξάνονται όλες οι επικουρικές συντάξεις που είχαν περικοπεί άδικα στο ύψος των 1300 ευρώ και πλέον θα δοθεί μεσοσταθμική αύξηση 99,5 ευρώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This