Αμφίβολη και προβληματική η μετάβαση των οφειλετών από τις 12 στις 24 δόσεις

Must Read

Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με το εάν θα δοθεί τελικά η δυνατότητα σε όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς την Εφορία σε 12 δόσεις να μεταταχθούν στο νέο σχήμα των 24 δόσεων.

Το τελευταίο διάστημα, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών άφηναν να εννοηθεί ότι μια τέτοια απόφαση βρίσκεται προ των πυλών, λίγο πριν από την ενεργοποίηση της σχετικής πλατφόρμας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Χθες, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επί του θέματος και δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν οι θεσμοί παγίως προέβαλαν αντιρρήσεις στο ενδεχόμενο ήδη ρυθμισμένα χρέη να μπορούν να αποπληρωθούν σε μεγαλύτερο των προβλεπόμενων αριθμό δόσεων.

Η πάγια ρύθμιση οφειλών με 24-48 δόσεις, αν και ψηφισμένη, παραμένει ανενεργή.
Από το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι όλα θα είναι έτοιμα πριν τελειώσει ο… Φεβρουάριος, βάζοντας… στοίχημα για τις 26 του επόμενου μήνα. Προκειμένου, μάλιστα, να μη φανεί ανακόλουθο με τις δεσμεύσεις του, υπάρχουν εισηγήσεις στο τραπέζι ακόμα και για χειρόγραφες αιτήσεις στις ΔΟΥ, με προφανές αντικίνητρο τις ενδεχόμενες ουρές της ταλαιπωρίας.

Όσοι ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση δεν αποφεύγουν, πάντως, τον κίνδυνο των κατασχέσεων και των δεσμεύσεων της Εφορίας. Αυτό είναι το αδύναμο σημείο της νέας πάγιας ρύθμισης, που τελικά μπορεί να απενεργοποιήσει το σχετικό προβλεπόμενο ευεργέτημα της ρύθμισης σε 120 δόσεις, καθώς μπορεί κάποιος να αποδέσμευσε τον λογαριασμό του τηρώντας τη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος λογαριασμός να δεσμευτεί και πάλι εξαιτίας νέων χρεών, ακόμα κι αν αυτά μπουν στις 24 δόσεις.

Δείτε επίσης: Το όργιο της ρευματοκλοπής συνεχίζεται και κοστίζει στους καταναλωτές 260.000.000€ το χρόνο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This