Κυριακή 20/6/2021

«Βυθίζεται» η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας

Πολλαπλάσια απ’ το αναμενόμενο ήταν η πτώση που κατέγραψε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο, που σημείωσε ρεκόρ από το 2009!

Η μείωση της παραγωγής, που σόκαρε τους Γερμανούς, αποτυπώνει την αδυναμία στη μεταποίηση, εξαιτίας της οποίας ελλοχεύει ο κίνδυνος η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να βυθιστεί και πάλι στην ύφεση!

Δείτε επίσης: Στο λεπτό η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis από τον Ιούνιο

Αντί του αναμενόμενου 0,2%, είδαν 3,5%!

Η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε βουτιά 3,5% σε μηνιαία βάση, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για μείωση κατά 0,2%, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία, δηλαδή πάνω από 17 φορές μεγαλύτερη! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009 και καταγράφεται ύστερα από την ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση κατά 1,2% τον Νοέμβριο.

Υπάρχει υποτονική ζήτηση από το εξωτερικό των προϊόντων των γερμανικών μεταποιητικών εταιριών, καθώς και επιχειρηματική αβεβαιότητα, που συνδέεται με τις εμπορικές διαμάχες και την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κλάδος υπηρεσιών είναι, ωστόσο, σε καλύτερη κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία απέφυγε οριακά να υποχωρήσει σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς και κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,6% για το σύνολο του 2019, τον ασθενέστερο από το 2013.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Στους 638 οι νεκροί, 31.161 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα -Λογοκρισία και… εξαγριωμένα hashtag στην Κίνα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ