18-9-2020

Την κατάργηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων απαιτούν οι εφοριακοί!

Με «άμεσες και δυναμικές» κινητοποιήσεις απειλούν οι εφοριακοί στο νέο βαθμολόγιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αξιώνοντας ακόμη και την κατάργησή της! 

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες, αντιδρώντας στην τροπολογία για το νέο βαθμολόγιο της ΑΑΔΕ, ζητά την κατάργηση της υπηρεσίας και την υπαγωγή των φορολογικών υπηρεσιών στο υπουργείο Οικονομικών.

«Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία, αλλιώς προειδοποιούμε ότι η αντίδραση μας θα είναι άμεση και δυναμική», αναφέρει στην ανακοίνωση η ΠΟΕ ΔΟΥ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε χθες Τρίτη 11.2.2020 και ώρα 15:00 μ.μ. στη Βουλή, η Κυβέρνηση αιφνιδιάζοντας τους “πάντες”, σε συνέχεια των πολιτικών των προηγούμενων Κυβερνήσεων (και ενώ όλα τα υπόλοιπα άρθρα της τροπολογίας μπήκαν στην διαδικασία της διαβούλευσης), παρέχεται η Νομοθετική εξουσιοδότηση στον Διοικητή της ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε ένα νέο καθεστώς βαθμολογίου, κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της διαδικασίας που προβλέπονται στις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα και κάθε άλλης διάταξης.

Ουσιαστικά του δίνεται το νομοθετικό εργαλείο, προκειμένου να δημιουργήσει στην ΑΑΔΕ ένα σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (βαθμολόγιο, προαγωγές, μετακινήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις κλπ) αυτόνομο και ανεξάρτητο από τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα και της διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. Υπενθυμίζουμε ότι η αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει τον Ν.4389/16 και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του, στο Α΄ μέρος αναφέρει ότι “Επισυνάπτεται ότι οι ανωτέρω λειτουργίες παραμένουν στον στενό πυρήνα του Κράτους καθώς δεν απονέμεται νομική προσωπικότητα στην Νέα Αρχή”, και στο άρθρο 24 αναφέρει ότι η Αρχή στελεχώνεται από μόνιμους Δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΙΔΑΧ.

Ευνόητο είναι, λοιπόν, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια διαφοροποίησης των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ από τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, είναι απαράδεκτη και μας βρίσκει κάθετα απέναντι. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει διαχρονικά εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτές τις μεθοδεύσεις με συνεντεύξεις τύπου, ενημερώσεις των κομμάτων της Βουλής και προσφυγές στο ΣτΕ. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα ανεχθούμε καταστάσεις εκφυλισμού της Δημοσιοϋπαλληλικής σχέσης των εργαζομένων στις Οικονομικές Υπηρεσίες».

Διαβάστε επίσης: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Εγκρίθηκαν 48 εκατ. για τον Φλεβάρη

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ