Χωρίς χαρτούρα πλέον η σύσταση μίας ανώνυμης εταιρείας (Α.Ε.)

Must Read

Με ένα κλικ στον υπολογιστή και χωρίς καθόλου χαρτούρα μπορεί πλέον να συσταθούν επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, που προβλέπονται στον νόμο 4441/2016, καθώς άνοιξε η σχετική διαδικασία και για τις ανώνυμες εταιρίες. Η σύσταση γίνεται με τη χρήση πρότυπου καταστατικού μέσω είτε της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) είτε των υπηρεσιών μίας στάσης των επιμελητηρίων.

Η σύσταση εταιρίας μέσω e-ΥΜΣ πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία αλλά ούτε και «ανέβασμα» οποιουδήποτε εγγράφου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η εταιρία αποκτά αριθμό ΓΕΜΗ και ΑΦΜ, εγγράφεται στο Επιμελητήριο και αυτόματα ενημερώνεται ο ΕΦΚΑ.

Οι ιδρυτές λαμβάνουν από το σύστημα ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρίας.

Το κόστος σύστασης ανέρχεται στα 18 ευρώ για τις κεφαλαιουχικές εταιρίες (Α.Ε., ΕΠΕ, ΙΚΕ) και στα 15 ευρώ για τις προσωπικές εταιρίες (Ο.Ε., Ε.Ε.). Οι Α.Ε. επιβαρύνονται και με το 1‰ επί του κεφαλαίου υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το υπουργείο Ανάπτυξης  προσανατολίζεται στην αναθεώρηση του εν λόγω νόμου ώστε εντός του 2020 να καταστεί εφικτή η ηλεκτρονική έναρξη ατομικής επιχείρησης, καθώς και άλλων νομικών μορφών εταιριών, όπως οι συνεταιρισμοί.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης στο Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This