Αυξήθηκαν οι ρυθμίσεις, αυξήθηκαν και οι οφειλές! «Θύμα» της εφορίας ο Νικήτας Κακλαμάνης

Must Read

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΑΑΔΕ το τελευταίο τρίμηνο του 2019 για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς την Εφορία. Το ποσοστό των ρυθμισμένων οφειλών έφτασε το 6,1%, αντιστοιχώντας στα 6,5 δισ. ευρώ, ενώ την 1/1/2019 είχε ανέλθει στο 3,5%. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στη ρύθμιση των 120 δόσεων και στις βελτιώσεις που προώθησε η κυβέρνηση σε αυτήν. Επίσης ο ρυθμός δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών παρουσίασε σημαντική περαιτέρω μείωση, καθώς άγγιξαν τα 8 δισ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,9 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2018.

Παράλληλα, όμως, διαπιστώνεται αύξηση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τη Φορολογική Διοίκηση, το οποίο έφτασε τα 105,6 δισ. ευρώ και ήταν μεγαλύτερο κατά 1,25 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το τέλος του 2018. Σχεδόν το μισό της διαφοράς αυτής (542.900.000 ευρώ) προήλθε από τους οφειλέτες με χρέη άνω του 1.000.000 ευρώ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού οφειλετών κατεγράφη στην κατηγορία οφειλών κάτω των 50 ευρώ.

Θύμα λάθους της ΑΑΔΕ και ο Νικήτας

Θύμα της εφορίας παραλίγο να πέσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ότι του ήρθε ειδοποίηση πως χρωστά 11.500 ευρώ, ενώ η οφειλή δεν ξεπερνούσε τα 150 ευρώ! Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ) στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αναφορικά με τις ολοένα αυξανόμενες γκάφες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που στέλνει ειδοποιητήρια οφειλών στους πολίτες που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα, ο “γαλάζιος” αντιπρόεδρος, μίλησε για τραγικά λάθη που έχουν γίνει με το θέμα των αναλογούντων αναδρομικών, ρίχνοντας μπηχτές στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Κύριε υπουργέ, μου ήρθε ειδοποίηση από την Αρχή να πληρώσω οφειλή 11.500 ευρώ, ενώ το πραγματικό ποσό ήταν 145 ευρώ. Και από ό,τι γνωρίζω και άλλοι γνωστοί μου αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα» κατήγγειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης, προκαλώντας αιφνιδιασμό και αμηχανία στον κ. Βεσυρόπουλο. Ο τελευταίος πάντως, δεσμεύτηκε ότι θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τη διαδικασία απόδοσης των αναδρομικών των συντάξεων, εξηγώντας ότι θα προβλέπεται  μια ειδική διοικητική διαδικασία για την ακύρωση ή την τροποποίηση πράξεων επιβολής φόρου ή προστίμου.

Δείτε επίσης: Με ποιον τρόπο θα γλυτώσετε φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This