Ποιοι πληρώνονται για το επίδομα παιδιού Α21 την Παρασκευή

Must Read

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, θα πληρωθούν για το επίδομα παιδιού Α21.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2020 εκτιμάται ότι θα ανοίξει σε περίπου μια εβδομάδα.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το 2018. Από την δεύτερη δόση απαιτείται υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για να ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2019, όμως αν και φέτος οι δηλώσεις υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου τότε και η δεύτερη δόση θα δοθεί με τα εισοδήματα του 2018.

Οι καταβολές για το επίδομα θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2019. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2020, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2021, όπως έγινε και πέρυσι.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Όσον αφορά τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, ως εξής:
α) πρώτη κατηγορία: έως 6.000 ευρώ,
β) δεύτερη κατηγορία: από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ,
γ) τρίτη κατηγορία: από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Πότε μπαίνουν οι συντάξεις Φεβρουαρίου ανά Ταμείο

Το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, προσδιορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη κατηγορία:
α) 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για τη δεύτερη κατηγορία:
α) 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για την τρίτη κατηγορία:
α) 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,
β) επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This