Υπεύθυνοι οι εργοδότες για όσους εργαζόμενους νοσήσουν από τον κορωνοϊό

Must Read

Η σταδιακή εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας εγείρει και νέα ζητήματα για το πώς μπορούν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι και πώς τους καλύπτει η νομοθεσία. Σύμφωνα με τους εργατολόγους, εάν ένας εργοδότης δεν λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού, τότε φέρει ευθύνη απέναντι σε εκείνους που θα νοσήσουν.

Και οι εργαζόμενοι, όμως, έχουν το δικαίωμα να μη μεταβούν στην εργασία τους μέσω της επίσχεσης σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Βέβαια, σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος απέχει από την εργασία του με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να είναι φορέας του ιού, τότε η απουσία του είναι αδικαιολόγητη.

Δείτε επίσης: Ο κορωνοϊός ανέβαλε (και) το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Μάλιστα, στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση αναφέρονται ότι μεταξύ των μέτρων είναι η υποχρεωτική υποβολή σε κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, η υγειονομική παρακολούθηση, ο εμβολιασμός, η φαρμακευτική αγωγή και η νοσηλεία προσώπων, για τα οποία υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι ενδέχεται να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο, καθώς και προσώπων που προέρχονται από περιοχές στις οποίες έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάδοση της νόσου.

Στην περίπτωση που μια επιχείρηση κλείσει γιατί οι εργαζόμενοί της έχουν προσβληθεί από τον ιό, τότε ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τους μισθούς στους εργαζομένους που έχουν νοσήσει. Επίσης, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα υγιεινής προκειμένου να προστατεύει τους εργαζομένους του, ενώ πρέπει να χορηγεί και τα αναγκαία μέσα προσωπικής καθαριότητας, αλλά και να φροντίζει να είναι καθαρός και ο χώρος της εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This