Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Ναι μεν θα δοθεί το δώρο του Πάσχα, αλλά… πότε;

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί το καλοκαίρι, μαζί με το επίδομα αδείας και με τις ίδιες ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται σήμερα σε περίπτωση μη πληρωμής από τους εργοδότες. Αυτό ξεκαθάρισαν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Αντίθετα, 108.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν έως τη Μεγάλη Τετάρτη συνολικά 80.000.000 ευρώ, με την καθιέρωση ενός ειδικού δώρου Πάσχα, δεδομένου ότι η παροχή αυτή έχει καταργηθεί στο Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι καθένας θα λάβει επιπρόσθετα ως δώρο Πάσχα τον μισό μισθό του.

Συμπληρώνοντας τα μέτρα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε πως υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του δώρου του Πάσχα από τους εργοδότες μαζί με το επίδομα αδείας, χωρίς αυτή η μεταβολή να επιφέρει κυρώσεις. Ωστόσο όσοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν μπορούν να το καταβάλουν.

Δείτε επίσης: «Μπάχαλο» με την πλατφόρμα για τα αδήλωτα – Δεν περιλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνονται υπόψη το πρώτο τετράμηνο κάθε έτους και ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία αυτού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ