Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Το άνοιγμα της «Εργάνης» ζητάνε οι λογιστές για να πάρουν το «800άρι» επιχειρήσεις που το έχασαν άδικα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Να ανοίξει εκ νέου η Εργάνη για το «800άρι» που αφορά την ενίσχυση επιχειρήσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί, ώστε να μπορέσουν να αιτηθούν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι, που την έχασαν λόγω… τεχνικών δυσκολιών!

Οι φοροτεχνικοί τονίζουν ότι μέσα σε έναν κυκεώνα νομοθετημάτων, ερμηνευτικών διατάξεων, αιτήσεων σε πολλαπλές πλατφόρμες με ασφυκτικές προθεσμίες (μέσα σε αργίες και Σαββατοκύριακα) και των μη αναβαλλόμενων τακτικών, δηλωτικών υποχρεώσεων της περιόδου αυτής (σε ένα περιβάλλον με κλειστές επιχειρήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας, όπου το έργο των λογιστών – φοροτεχνικών κατέστη ακόμα πιο δυσχερές), άνοιξε και η εν λόγω πλατφόρμα για την αποζημίωση των επιχειρήσεων. Ειδικά, δε, στις περιπτώσεις για επιχειρήσεις από έξι έως 20 άτομα η πλατφόρμα έμεινε ουσιαστικά ανοιχτή για μιάμιση μόνο μέρα.

Αναφέρθηκαν περιπτώσεις όπου εκ παραδρομής δεν έγινε η αίτηση για κάποιες επιχειρήσεις, περιπτώσεις που δεν έγινε εκ νέου αίτηση λόγω του ότι θεωρήθηκε ότι αρκούσε η αίτηση που είχε γίνει ήδη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ή ότι καταγράφοντας το IBAN έχει προχωρήσει η αίτηση. Υπάρχουν δε άτομα τα οποία είναι σίγουρα ότι έχουν κάνει την αίτηση, αλλά μπαίνοντας μετά στο σύστημα διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει αίτηση και, λόγω του ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει εκτύπωση κάποιας βεβαίωσης, δεν μπορούν να το αποδείξουν.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ