Στο στόχαστρο τα περίεργα ταξίδια (και Ελλήνων) στο Κατάρ

Η βαλίτσα με τα μετρητά δινόταν πάντα χέρι με χέρι

Must Read

Το σκάνδαλο του Κατάρ και της εξαγοράς ευρωπαίων πολιτικών έχει τεράστιο βάθος. Η έρευνα δεν πρόκειται να σταματήσει στην Καϊλή, αντίθετα οι συνομιλίες και οι επαφές της προφυλακισμένης Ελληνίδας αντιπροέδρου της Κομισιόν, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών του Βελγίου. Μεταξύ των οποίων και της πανίσχυρης αντιτρομοκρατικής, που ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των παρακολουθήσεων.

Κάθε τηλέφωνο, ηλεκτρονικό μήνυμα, ακόμα και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντάλλαξε η Εύα Καϊλή τους τελευταίους 18 μήνες, είναι στα χέρια των διωκτικών αρχών και ερευνάται εξονυχιστικά.

Αυτή τη στιγμή ο έλεγχος που διεξάγεται είναι διπλός. Ο ένας αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς και κινήσεις, καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί ένας τεράστιος τροφοδότης λογαριασμός στην Ελβετία από τον οποίο διακινούνται μεγάλα ποσά σε οφσόρ αλλά και ελβετικά «ινστιτούτα» πίσω από τα οποία κρύβονται πολιτικά πρόσωπα. Οι Ελβετοί άλλωστε είναι έδρα για τις έκνομες επιχειρήσεις του Κατάρ εδώ και πολλά χρόνια, ενώ κάποια στιγμή οι ελβετικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει έρευνα ακόμα και για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω ΜΚΟ συμφερόντων Κατάρ, δεν μάθαμε όμως ποτέ το αποτέλεσμα.

Το δεύτερο σκέλος – που μάλιστα αφορά άμεσα για την Ελλάδα – σχετίζεται με περίεργα ταξίδια ενέργεια πολιτικών αλλά και πρώην ευρωπαίων αξιωματούχων στο Κατάρ. Ειδικά τα ταξίδια που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, δεν υπήρξε καμία αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καμία αναφορά για συναντήσεις.

Όταν ένας πρώην ευρωπαίος αξιωματούχος επισκέπτεται το Κατάρ εν κρυπτώ, τότε το πιθανότερο είναι να πήγε για να «εισπράξει» μετρητά. Ή έστω να κλείσει τη δουλειά και τα μετρητά να του έρθουν σε κάποια θεσμική ή μη συνάντηση που θα έχει με εκπροσώπους του εμιράτου.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δυστυχώς, είναι εξαιρετικά πιθανό να ακουστεί το όνομα και αλλού πολύ γνωστού Έλληνα πολιτικού. Όχι ως «παραπολιτικό», αλλά ως μέρος της έρευνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This