Σκανδαλίδης: Επισιτιστικό Δελτίο του 1953 θυμίζει το market pass

Must Read

Με ένα δελτίο συσσιτίου του 1953 παρομοίασε ο Κώστας Σκανδαλίδης το market pass Μητσοτάκη. Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής το δελτίο συσσιτίου που γράφει: «Υπουργείον εμπορίου, Διεύθυνσις Διανομών, Ατομικόν Επισιτιστικόν Δελτίον Ιανουαρίου-Απριλίου 1953. Επώνυμο Κωστοπούλου, όνομα Πιπίτσα, αριθμός μητρώου 106, Παντοπώλης: Ξινογαλάς».

Εχθές μάλιστα από το βήμα της Βουλής και ο πρόεδρος Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο μέτρο ως «κουπόνι συσσιτίου», αντίστοιχο με αυτά που μοίραζαν στην κατοχή!

«Αυτό εβδομήντα χρόνια πριν. Νομίζω ότι η προεκλογική Ελλάδα γυρίζει σήμερα εβδομήντα χρόνια πίσω με τη μεθοδολογία -δεν μιλάω για την πρόθεση- που διάλεξε η κυβέρνηση να υλοποιήσει το περιβόητο market pass», σχολίασε ο Κ. Σκανδαλίδης και πρόσθεσε: «δυστυχώς εσείς της ΝΔ για άλλη μια φορά γίνεστε πρωταθλητές και πρωτοπόροι. Πουθενά στην Ευρώπη και στον πολιτισμένο κόσμο δεν διανοήθηκαν να θεσπίσουν ένα μέτρο τέτοιας μορφής, που να δίνει ένα ελάχιστο «μπαξίσι» στον καταναλωτή και να ανοίγει έναν πόλεμο στην κοινωνία, καθιστώντας ευάλωτο τον καταναλωτή απέναντι σε μια αγορά στην οποία η σύγκρουση συμφερόντων και η κοινωνική ρήξη παίρνει πια άγρια μορφή».
«Έρχεται κοινωνική ρήξη με αυτή την διαδικασία», προειδοποίησε ο Κ. Σκανδαλίδης θυμίζοντας τον κρεοπώλη που είπε ότι τώρα θα μπορέσει να αυξήσει τις τιμές. «Εμείς για να γλιτώσει ή να πάρει ή να κερδίσει ο επιχειρηματίας, ο πολίτης, το νοικοκυριό ένα ευρώ έστω, στα θετικά μέτρα με την έννοια αυτή του ενός ευρώ και πάνω εμείς ψηφίζουμε θετικά», ανέφερε ο Κ. Σκανδαλίδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This