Έξαλλη η Κ. Λάσπα για την εκδήλωση με τις drag queens: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια»

Η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε μία άποψη την οποία υιοθετεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και κάποιοι ζήτησαν ακόμη και τη... διαγραφή της!

Must Read

Με το θάρρος της γνώμης της, η Κατερίνα Λάσπα έσπευσε να σχολιάσει τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Drag Queens που διάβασαν παραμύθια σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 13 ετών, και κάποιοι έπεσαν να τη φάνε, ζητώντας ακόμη και τη… διαγραφή της!

Η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε σε έντονο ύφος την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του «Thessaloniki Pride» και των «Οικογενειών με Ουράνιο Τόξο», με ανάρτησή της στο Instagram, όπου και έγραψε: «Σήμερα Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης. Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως, δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια».

Αδιανόητο έχει καταντήσει το γεγονός ότι θλιβερές μειοψηφίες έχουν αναχθεί σε επιτροπές λογοκρισίας που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές ημέρες της σύγχρονης ιστορίας. Η Κατερίνα Λάσπα εξέφρασε μία άποψη την οποία υιοθετεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Όποιος θέλει, μπορεί να διαφωνήσει. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να την φιμώσει, ακόμα χειρότερα να ζητά τη διαγραφή της!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, που απάντησε στο σχόλιο της Κατερίνας Λάσπα αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, διαμαρτύρεται με έντονο τρόπο και καταγγέλλει τον απαράδεκτο, κακοποιητικό και ακραίο ρατσιστικό τρανσφοβικό λόγο της Γεν. Γραμματέως Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Λάσπα.

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι οργανώσεις: Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης & Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, ανακοίνωσαν δημόσια μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν κατά την οποία Drag Queens διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια σε παιδιά, σε παιδικό σταθμό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το event -όπως ήταν αναμενόμενο- πήρε μεγάλη δημοσιότητα, προκαλώντας ένα παραλήρημα μίσους κυρίως από ακροδεξιές ομάδες, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να αλλάξουν την τοποθεσία της εκδήλωσης, προκειμένου να προστατέψουν τόσο τα παιδιά και τους γονείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή, όσο και γενικότερα τα πρόσωπα που θα βρίσκονταν στο χώρο.

Με λύπη μας διαβάσαμε ότι ρατσιστικά παραληρήματα δεν υπήρξαν όμως μόνο από την ακροδεξιά, αλλά και από στελέχη πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κατερίνα Λάσπα, σχολίασε δημόσια με σκαιό, μισαλλόδοξο λόγο μίσους στη βάση της έκφρασης και ταυτότητας φύλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, χαρακτηρίζοντας ως “αθλιότητα” τόσο την εορταστική εκπαιδευτικού περιεχομένου δράση, όσο και τις Drag Queens. “Ο καθένας ας κάνει ό, τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια”», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Εσωκομματικές αντιδράσεις

Η ανάρτηση της Κατερίνας Λάσπα, ωστόσο, προκάλεσε και εσωκομματικές αντιδράσεις, με κάποια στελέχη να διαχωρίζουν τη θέση τους δημόσια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αναπληρωτή γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Βήκα, ο οποίος, σε σχετική ανάρτηση του, σημειώνει ότι «η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα».

Επιπλέον, τονίζει ότι «όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους».

Σημειώνεται, ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση υπήρξε θεσμική εκπροσώπηση της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς, παρούσα στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η Βάσια Μάδεση, αναπληρώτρια γραμματέας ισότητας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά της, η Άννα Παπαδοπούλου, τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιώματων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ανάρτηση της σχολιάζει μεταξύ άλλων, ότι «οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This