Το σκοτεινό χαλί που στρώνει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν και ο Δεκέμβριος του 2019

Από το Casus Belli στο Αιγαίο, φτάσαμε στο Casus Belli στην Κρήτη, με τον Μητσοτάκη πλέον να οφείλει εξηγήσεις

Must Read

Ένα σκοτεινό πέπλο καλύπτει πλέον την πραγματική σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την τριετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη, η Τουρκία έχει κυριολεκτικά ξεσαλώσει, υπογράφοντας παράνομες συμφωνίες που παραβιάζουν εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καταθέτοντας τες στον ΟΗΕ, προβαίνοντας σε απειλές και παραβίαση του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει απαιτήσει ούτε μία κύρωση κατά της Τουρκίας.

Το τελευταίο χτύπημα Καλίν όμως που αναβαθμίζει την απειλή πολέμου (Casus Belli) ακόμα και σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη, γεννά υποψίες για τις πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού.

Το παρασκηνίου του Δεκεμβρίου 2019

Οι τεράστιες ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη τεκμηριώνονται από την ύποπτη στάση του τον Δεκέμβριο του 2019. Ήταν τότε που στην Αθήνα έχει σκάσει σαν βόμβα η υπογραφή του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, μίας ενέργειας που συνιστά εθνικό ακρωτηριασμό για την Ελλάδα.

Ο Νίκος Δένδιας σε απόλυτο συντονισμό με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προτείνει την άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη στα 12 ναυτικά μίλια, ως απάντηση στην παράνομη συμφωνία. Η κίνηση αυτή αρκούσε για να πετάξει το Τουρκολιβυκό μνημόνιο στα σκουπίδια.

Την ίδια στιγμή, ο διπλωματικός συντονισμός των δύο ανδρών, έφερε την ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ (Δεκέμβριος 2019) που ήταν άκρως καταγγελτική για την τουρκική αυτή ενέργεια. Μία ανακοίνωση που καλύπτεται πλήρως την Ελλάδα και τις εθνικές μας θέσεις. Ήταν δυστυχώς η τελευταία ξεκάθαρη ανακοίνωση της Ευρωπαΐκής Ένωσης για την συγκεκριμένη τουρκική ενέργεια…

Η συνέχεια, ήταν εξοργιστική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετεί στην προεδρία την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βάζοντας με αυτό τον τρόπο ταφόπλακα στην επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη. Παράλληλα, με διαρροές στο Σπίγκελ – το οποίο σήμερα καταριέται η κυβέρνηση – παρουσιάζει το Νίκο Δένδια πως πολεμοκάπηλο, ενώ ο ίδιος ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως αγωνιστής της ειρήνης, διότι δεν προτείνει την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας!

Η ύποπτη στάση Μητσοτάκη τεκμηριώνεται σήμερα με τον πλέον την χειρο τρόπο, καθώς ο Καλίν, δηλαδή ο Ερντογάν, επεκτείνει το παράνομο Casus Belli ακόμα και στην Κρήτη… Καθιστώντας την άρνηση Μητσοτάκη τον Δεκέμβριο του 2019, συνώνυμο της εθνικής μειοδοσίας.

Η σχέση λοιπόν Μητσοτάκη – Ερντογάν όπως και η μυστική του διπλωματία ερήμην του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια όπως αποδείχτηκε με την περιβόητη συναντήσεις τον Βόσπορο, πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά από την επόμενη κυβέρνηση.

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This