Υπόθεση Χειμάρα: Παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα!

Ζητήθηκε άρση τραπεζικού απορρήτου και έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Στο «μικροσκόπιο» και εκπρόσωποι Δήμων

Must Read

Οι σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις με συμβάσεις  εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς Δημοσίου προς την εταιρεία (σ.σ. εκτυπωτική) του Θέμη Χειμάρα (σ.σ.δήλωσε παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου), προκάλεσαν την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

Όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα στο ieidiseis.gr, παραγγέλθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση των αποκαλύψεων ότι ο Θέμης Χειμάρας από το καλοκαίρι του 2019, όταν και εξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία, φέρεται να έχει εισπράξει τουλάχιστον 400.000 ευρώ σε προμήθειες.

Ο πρώην βουλευτής ελέγχεται για κακουργήματα, όπως η ηθική αυτουργία σε απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ στο στόχαστρο των ερευνών της εισαγγελίας έχουν μπει και εκπρόσωποι Δήμων, οι οποίοι που ελέγχονται για απιστία, αναφορικά με τις δουλειές που ανέθεταν στην εταιρεία του Θέμη Χειμάρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένονται άρσεις τραπεζικού απορρήτου τόσο για τον κ. Χειμάρα, όσο και για όλους του εμπλεκόμενους.

Όπως επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, ο οικονομικός εισαγγελέας με την παραγγελία του ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.

Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής.

Η εντολή του κ. Μπαρδάκη είναι να ερευνηθεί εάν προκύπτουν οι καταγγελλόμενες συμβάσεις κρατικών υπηρεσιών και φορέων με εταιρίες του κ. Χειμάρα οι οποίες φέρεται συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος που δεν επιτρέπει σε αντίστοιχες περιπτώσεις σύναψη συμβάσεων με το δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This