Qatargate: Ήρθε η ώρα της Εύας Καϊλή – Πώς επηρεάζει το αίτημα αποφυλάκισης η συμφωνία του Παντσέρι

Θα αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι», ή όχι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής; Θα δηλώσει αθώα και άγνοια για το εγκληματικό δίκτυο

Must Read

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες θα εμφανιστεί αύριο Πέμπτη (το πρωί, 10:00 ώρα Ελλάδος) η Εύα Καϊλή, η οποία θα δηλώσει αθώα για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate και θα περιμένει την απόφαση της βελγικής εισαγγελίας για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα της αποφυλάκισής της, με περιοριστικό όρο το να φορέσει «βραχιολάκι».

Οι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και  Ρενέ Αντρέ Ριζόπουλος, θα συνοδεύουν στην ακρόαση την πρώην Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία σε αντίθεση με τον Αντόνιο Παντσέρι ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του και έκανε συμφωνία με τις βελγικές Αρχές,  θα δηλώσει αθώα και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το εγκληματικό δίκτυο με τη συμμετοχή του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.




Αλλάζει τα δεδομένα η συμφωνία του Παντσέρι;

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Κορογιαννάκη από τις Βρυξέλλες, τα όσα παρουσιάσει ο Αντόνιο Παντσέρι στις Αρχές στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκανε, θα επηρεάσουν την εξέλιξη όλης της δίκης.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που θα παρουσιάσει ο κ. Παντσέρι θα επηρεάσουν όλη την εξέλιξη της δίκης. Φυσικά, όποιος είναι αθώος δεν έχει να φοβάται τίποτα, όποιος είναι ένοχος από χθες δεν θα πρέπει να κοιμάται καλά», σχολίασε χαρακτηριστικά στο Star.

Ερωτώμενος αν η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τη συζήτηση για την αποφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή, ο κ. Κορογιαννάκης ξεκαθάρισε ότι η κατάθεση του Ιταλού πρώην Ευρωβουλευτή θα παίξει ρόλο μόνο αν προκύπτει στοιχείο για την προφυλακισμένη Ελληνίδα, που μέχρι στιγμής δεν  έχει γίνει γνωστό  και πρόσθεσε:

«Η αλλαγή στάσης του Παντσέρι μάλλον είναι κάτι που ετοιμαζόταν από καιρό. Ήδη συνεργάζεται με τις αρχές,  αν και δεν έχει ολοκληρώσει τις καταθέσεις του για όλα τα θέματα. Εφόσον ο ανακριτής θεωρεί ότι η κυρία Καϊλή είναι ένοχη για κάποια αδικήματα, φυσικά είναι καλύτερα ο ίδιος να περιμένει τις αποκαλύψεις Παντσέρι πριν προχωρήσει σε αποφυλακίσεις οποιουδήποτε από τους κατηγορουμένους».

«Θα πει τα πάντα»!

Η συμφωνία που υπέγραψε ο Αντόνιο Παντσέρι προϋποθέτει ότι θα πει όλα όσα γνωρίζει, τόνισε ένας εκ των συνηγόρων του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Marc Uyttendaele, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ.

«Όλα αυτά είναι περίπλοκα. Αυτός ο νόμος εννοεί ότι αυτός που ωφελείται δεσμεύεται να πει όλη την αλήθεια, να μην κρύψει τίποτα από τους ανακριτές, να βάλει στο «πιάτο» όλα όσα γνωρίζει. Για να το πούμε αλλιώς, ποιοι είναι οι διαφθορείς, ποια είναι τα οικονομικά κυκλώματα, ποιοι είναι αυτοί που επωφελούνται, πώς λειτουργούσε όλο το σύστημα. Αυτή είναι η δέσμευση την οποία ανέλαβε ο κ. Παντσέρι», απάντησε σε ερώτηση για το τι σημαίνει αυτή η συμφωνία.

Όσο για το ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της συμφωνίας, για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στη φυλακή, ο Marc Uyttendaele σχολίασε:

«Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να πει η υπεράσπιση του κ. Παντσέρι. Είναι ξεκάθαρο, προφανώς, ότι η δέσμευση που έδωσε είναι ότι προϋποθέτει τη συμφωνία. Δεν μπορεί να καταπατήσει αυτή τη δέσμευση. Θα πει όλα όσα ξέρει. Τα υπόλοιπα πρόσωπα θα αντιμετωπίσουν τις δηλώσεις του κ. Παντσέρι».




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This