Η «παρέα» της μίζας, ο Ελληνοελβετός τραπεζίτης και η αγωνία για το «μαύρο» χρήμα στην Ελβετία!

Τρέμουν οι «μαύροι εισοδηματίες» της Ελβετίας μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS!

Must Read

Έχουν ανάψει στην Αθήνα τα Viber και τα WhatsApp κινητά τηλέφωνα (τα οποία δεν παρακολουθούνται τόσο εύκολα όσο τα «απλά»), καθώς πολλές δεκάδες Έλληνες «καταθέτες» σε τράπεζες της Ελβετίας και δη στην υπό εξαφάνιση (λέγεται και εξαγορά αλλά και διάσωση) Credit Suisse συνομιλούν με τους τραπεζίτες τους, αγωνιώντας για τα «λεφτά τους»!

Φυσικά, αγωνιούν όχι εκείνοι που έχουν τα χρήματά τους στις τράπεζες «καθαρά» και διασφαλισμένα (αν και γι αυτούς τίθεται το ερώτημα «γιατί όχι τα χρήματα στην Ελλάδα;»), αλλά μια συγκεκριμένη «παρέα» που επί των ημερών των «χρυσών» συμβολαίων με την Siemens, αλλά και με εταιρείες οπλικών συστημάτων (κατά την περίοδο Σημίτη) «έβγαζαν» μαύρο χρήμα από την Ελλάδα στην Ελβετία.

Το χρήμα ερχόταν «κολλαριστό», σε δεσμίδες των 200 και 500 ευρώ και, μέσα σε μαύρες σακούλες, αποθηκευόταν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Από εκεί, φυγαδευόταν στην Ελβετία με την «φροντίδα» -και με το αζημίωτο- Ελληνοελβετού τραπεζίτη, ο οποίος ερχόταν και έμενε κάποιες μέρες στην Αθήνα, «ετοίμαζε τα πακέτα» και τα έστελνε «εκεί που έπρεπε».

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τραπεζίτη ο οποίος αρχικά εργαζόταν σε μεγάλη γερμανική Τράπεζα της Γενεύης και στη συνέχεια, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens «αποσύρθηκε» για να πάρει την θέση του άλλος, νεότερος, Ελληνοελβετός τραπεζίτης, το όνομα του οποίου είχε ήδη ακουστεί σε άλλη οικονομική υπόθεση την οποία προσπάθησε να «φορτώσει» ως «σκάνδαλο» η τότε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αλλά έπεσε στο κενό, καθώς το «πόρισμα» της «Εξεταστικής» που προσπάθησε να συντάξει η κυβέρνηση του ΓΑΠ ήταν τόσο αστείο, που δεν έφθασε ποτέ στην Ολομέλεια!

Ο «δεύτερος», λοιπόν, Ελληνοελβετός τραπεζίτης, φέρεται να έχει καταθέσει στην ελβετική Αστυνομία και εν συνεχεία να έχει πει «άλλα αντ’ άλλων» στην Εισαγγελία, πράγμα που κατέστησε την μαρτυρία του αναξιόπιστη.

Ο «υπ’ αριθ.2» Ελληνοελβετός τραπεζίτης, όμως, όταν «ανέλαβε» καθήκοντα στην γερμανική Τράπεζα, αντικαθιστώντας τον «καμένο» συμπατριώτη και συνάδελφό του, προκάλεσε το «ενδιαφέρον» των ελληνικών αρχών και έκτοτε, ήτοι από το 2011, δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, φοβούμενος την σύλληψη, καθώς τα αδικήματα όπως αυτά με τις μίζες της Siemens παραγράφονται στην εικοσαετία!

Ο νεότερος «Ελληνοελβετός» τραπεζίτης, είχε-κατά πληροφορίες- «δώσει εξετάσεις» στο κύκλωμα της μίζας, καθώς χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές ως «ταχυδρόμος», μεταφέροντας ποσά από την Ελλάδα στην Ελβετία και από την Ελβετία στην Αθήνα. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μεγάλη γερμανική Τράπεζα της Γενεύης, αφού «καθάρισε» με τον πρώτο, έπειτα από λίγο καιρό «απηλλάγη» και από τον νεότερο Ελληνοελβετό «αετονύχη», τον οποίο «βόλεψε» ως «χρηματο-οικονομικό σύμβουλο» σε μικρότερη Τράπεζα, σε άλλη ελβετική πόλη.

Τώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι «μαύροι εισοδηματίες» της Ελβετίας, τρέμουν ότι θα χάσουν τα «χρήματά τους» (μας), καθώς η UBS απαιτεί  προκειμένου να ανοίξει λογαριασμό σε οποιονδήποτε, να δικαιολογεί «με χαρτιά» (συμβόλαια και συμφωνητικά) τα χρήματα που έχει καταθέσει. Και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, όταν τα «μαύρα» έχουν αποκτηθεί κατά την «χρυσή περίοδο» της «μίζας», στην εποχή κατά την οποία μεγαλούργησαν γνωστοί «εκσυγχρονιστές» υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, αλλά και στελέχη της Siemens, που «πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη»!

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This