Από το 2018 μέχρι το 2022, ένα… ποτήρι νερό δρόμος – Έκθετος ο Μητσοτάκης… επί της αρχής

Must Read

Μετά το τέλος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε, αφορούσε το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνησή του, με το οποίο ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός πήρε και το αυστηρό του ύφος και διαβεβαίωσε «κατηγορηματικά», πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Έκανε λόγο για fake news ενόψει εκλογών και μάλιστα, για να δώσει έμφαση στη δήθεν προστασία του νερού με τις αρμοδιότητες της νέας Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τόνισε πως «δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει με μία ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία και επί της αρχής, πρέπει να σας πω, απορρίπτω».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τις εκλογές εν μέσω ενός απαράδεκτου περιβάλλοντος fake news. Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένως γιατί ακριβώς ενισχύει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με το νερό. Δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει με μία ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία και επί της αρχής, πρέπει να σας πω, απορρίπτω. Κατά συνέπεια μη ρωτάτε εμένα, διότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Ρωτήστε όλους αυτούς οι οποίοι εξακολουθούν και αναπαράγουν αυτά τα fake news τα οποία κατηγορηματικά μου δίνεται η ευκαιρία και σήμερα, στο δικό μου επίπεδο, να διαψεύσω».

Είναι όμως όντως έτσι;

Όντως «επί της αρχής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτει ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού;

Για να πάμε λίγο πίσω στο χρόνο και στα όσα έλεγε ο ίδιος το 2018 στον Νίκο Χατζηνικολάου:

«Κατά συνέπεια, εγώ είμαι υπέρμαχος της λογικής ότι και στην ΕΥΑΘ και στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής … Όσο κρατάμε αυτές τις επιχειρήσεις υπό κρατικό έλεγχο …  το ερώτημα δεν είναι λοιπόν αν πρέπει να γίνει αυτό. Το ερώτημα είναι πώς θα γίνει, με τον πιο σωστό τρόπο».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This