Αφού πρώτα «γέμισε» την Αθήνα τραπεζοκαθίσματα, ο Μπακογιάννης μιλά τώρα για απαγόρευση αδειών τους

Η εν λόγω «απαγόρευση» αφορά, ουσιαστικά, στους οκτώ νέους πεζόδρομους και στις τέσσερις πλατείες που θα ανακατασκευαστούν...

Must Read

«Ξαφνικά» ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θυμήθηκε να προστατεύσει τον ελεύθερο χώρο στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, αποφασίζοντας να μην χορηγήσει νέες άδειες κατάληψης κοινοχρήστου χώρου από τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων εστίασης.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή του όχι μόνο υπάρχει η λέξη – κλειδί «νέες» (άδειες), αλλά η μη χορήγηση αδειών θα έχει ισχύ για την επόμενη τριετία, κάτι που σημαίνει ότι, κατόπιν, αναμένεται να ακολουθήσει… νέα επέλαση τραπεζοκαθισμάτων! Επίσης, η εν λόγω «απαγόρευση» αφορά, ουσιαστικά, τους οκτώ νέους πεζόδρομους και τις τέσσερις πλατείες που θα ανακατασκευαστούν, άρα, για οπουδήποτε αλλού, ενδέχεται να συνεχιστεί το «πάρτι».

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ρύθμιση, η οποία προβλέπει ρητά ότι για τουλάχιστον τρία χρόνια δε θα δοθεί καμία νέα άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους οκτώ νέους πεζόδρομους και στις τέσσερις πλατείες που θα ανακατασκευαστούν. «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα μικρά και μεγάλα έργα του δήμου με το βλέμμα στις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν, κινούνται, εργάζονται αλλά και διασκεδάζουν στην Αθήνα. Ειδικά στο Ιστορικό Τρίγωνο, η μέριμνά μας είναι πολλαπλάσια. Θέλουμε να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, να διατηρηθούν τα πολλά και τόσο διαφορετικά καταστήματα της περιοχής, κρατώντας ακέραιο το χαρακτήρα της εμπορικής Αθήνας», ανέφερε σχετικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Το νέο πρόγραμμα, ουσιαστικά, ολοκληρώνει τις πιλοτικές παρεμβάσεις (2019 -2020) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανακατασκευή πλατειών όπως της Αγίας Ειρήνης και της Καρύτση, τη δημιουργία των -θεσμοθετημένων από τη δεκαετία του 1990 (αλλά μη υλοποιημένων)- πεζοδρόμων, τον ανασχεδιασμό και την ανακατασκευή των υπαρχόντων πεζοδρόμων. Παράλληλα, προβλέπεται η αναβάθμιση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων σε 16 δρόμους, αναβάθμιση της προσβασιμότητας, εκτενείς φυτεύσεις και προστασία του υφιστάμενου πρασίνου.

Που θα ισχύσει η αναστολή χορήγησης νέων αδειών

Οσον αφορά στη μη χορήγηση νέων αδειών για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου τουλάχιστον κατά την επόμενη τριετία, αυτή θα ισχύσει για τα ακόλουθα σημεία:

  • Τις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού́ Λόχου, οι οποίες ανακατασκευάζονται.
  • Τους νέους, υπό κατασκευή, πεζόδρομους: Πραξιτέλους Ι. Παπαρρηγοπούλου από Πραξιτέλους έως Παλαιών Πατρών Γερμανού, Πλ. Καρύτση μεταξύ́ Πραξιτέλους και Παρνασσού́, Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους– Καραγιώργη Σερβίας, από́ Λέκκα έως Βουλής, και Άνθιμου Γαζή́ (έχουν θεσμοθετηθεί από τη δεκαετία του ΄90).
  • Τον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας μεταξύ Αθηναΐδος και Ερμού και τον πεζόδρομο Σκουλενίου, που επανασχεδιάζονται και ανακατασκευάζονται.

Στην εισήγηση του, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλης Κορομάντζος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φιλοσοφία αναστολής της χορήγησης νέων αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, εδράζεται στην πεποίθηση μας ότι πρέπει να διατηρηθούν οι μικτές χρήσεις. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει μέσα στο Ιστορικό Εμπορικό Τρίγωνο τα υπάρχοντα καταστήματα να αντικατασταθούν από άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This