Ο αχόρταγος, φαφλατάς οικολόγος θέλει κόμμα!

Τη Βουλή ονειρεύεται o mr Coco-mat, ο οποίος, αγνοώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ, «σήκωσε» ξενοδοχείο, καλύπτοντας με μπετόν τη θέα στην Ακρόπολη

Must Read

Πριν από μερικούς μήνες, την 1η Νοεμβρίου, σε μια επίδειξη περιφρόνησης είχε πάει με κάτι πράσινες… παντούφλες στο Προεδρικό Μέγαρο, σε εκδήλωση της Σακελλαροπούλου. Το δικό του ξενοδοχείο-έκτρωμα κρύβει τη θέα από την Ακρόπολη. Αγνοεί τις αποφάσεις του ΣτΕ να το γκρεμίσει ή να πληρώσει τα πρόστιμα. Συμμετέχει σε τηλεπαιχνίδια, όπου συνήθως λέει κάτι ακατάληπτα.

  • Aπό τον Βασίλη Γαλούπη

Τώρα ο Παύλος Ευμορφίδης θέλει να σώσει την… Ελλάδα. Παραμονές εκλογών ίδρυσε κόμμα με το όνομα «Ευ» και χθες Κυριακή οργάνωσε πορεία αυστηρά «με τα πόδια ή με ποδήλατα» προς την Πνύκα. Λες και οι άλλες συγκεντρώσεις ή πορείες στο κέντρο της Αθήνας γίνονται με αυτοκίνητα, μπουλντόζες και τρακτέρ.

Εντελώς προβλέψιμα ο ίδιος εμφανίστηκε χθες στην πορεία του με ένα από τα χοντροκομμένα ξύλινα ποδήλατα, τα οποία, φυσικά, και πουλάει στα μαγαζιά του. Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ είδαμε τιμές όπως 1.700 ευρώ, ακόμα και υψηλότερες, κοντά στις 3.000 ευρώ.

Λίγοι, πάντως, έδειξαν να συμμερίζονται το… όραμά του. Κοινώς, όσοι συγκεντρώθηκαν στην ιδρυτική πορεία του κόμματος «Ευ» δεν γέμιζαν ούτε ταξί. Ισως και καλύτερα, αφού τα αυτοκίνητα είναι ρυπογόνα και ο Ευμορφίδης αυτομοστράρεται σαν οικολόγος. Κάτι που επιδεικνύει ακόμα και στo ριάλιτι «Dragons’ Den», ως ένας εκ της κριτικής επιτροπής. Ακόμα και ιδέα για… τάνκερ να παρουσιάσει κάποιος παίκτης στο τηλεπαιχνίδι, ο Ευμορφίδης θα φροντίσει να αμολήσει μια αρπακολλατζίδικη ιδέα του αέρα, που θα μετέτρεπε το γκαζάδικο σε… οικολογικό.

Στο Προεδρικό Μέγαρο είχε κληθεί από τη Σακελλαροπούλου -σε ακόμα μια γκάφα της- ως φίλος του βασιλιά Γουίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας. Ο επιχειρηματίας είχε βρει διπλή ευκαιρία για διπλή διαφήμιση. Τις παντόφλες που φτιάχνει η κόρη του και τα πανάκριβα ποδήλατα που πουλάει η Coco-mat. Την άλλη μέρα τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι τα δύο ποδήλατα που χάρισε στο βασιλικό ζεύγος ήταν κατασκευασμένα από τα… καμένα της Εύβοιας.

«Εχεις δει κανέναν αρχαίο Ελληνα με παπούτσια;» ήταν η νηπιακή απάντησή του για τον σάλο που ξεσηκώθηκε. Αν αυτή είναι η θεώρησή του, γιατί δεν φόρεσε και περικεφαλαία με χλαμύδα αντί για τζιν παντελόνι;

Για τον Ευμορφίδη που έχει την Coco-mat τα πάντα είναι όχημα για το κέρδος του. Ακόμα και η Ακρόπολη χρησιμοποιείται ως παράπλευρο σκηνικό για το κακόγουστο ξενοδοχείο του, που, σε πείσμα τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ, έχει τουλάχιστον δύο ορόφους πανωσήκωμα, που μουτζουρώνουν τη θέα του Ιερού Βράχου. Το κράτος είναι συνένοχο για την ανεξήγητη ανοχή στο παιχνίδι καθυστερήσεων του Ευμορφίδη και στα κουτοπόνηρα επιχειρήματά του.

Το όλο προφίλ του Ευμορφίδη δεν δείχνει κάποιον επιχειρηματία που αποφάσισε να ρίξει τη δύναμή του υπέρ του γενικού καλού των πολιτών της χώρας. Μάλλον αποσκοπεί να υποστηρίξει ακόμα περισσότερο τα επιχειρηματικά του συμφέροντα χρησιμοποιώντας την πολιτική ως πλατφόρμα.

Αν θέλει να κάνει κάτι για τους πολίτες ο Ευμορφίδης, ας τους σώσει από τα πεπραγμένα του. Θα μπορούσε να αρχίσει με το να μη χρησιμοποιεί θεσμικές εκδηλώσεις για να πουλάει σαγιονάρες και ποδήλατα και, κυρίως, να εξαφανίσει το εξάμβλωμα από μπετόν μπροστά στην Ακρόπολη.

Ο Ευμορφίδης πουλάει οικολογική συνείδηση, όταν οι μπετονιέρες του ασχήμυναν ό,τι πιο αιθέριο έχει παρουσιάσει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Εκεί οι δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες του πήγαν περίπατο και αρνείται να το γκρεμίσει, ζητώντας και τα ρέστα από το κράτος. Τα κακομοίρικα «εναλλακτικά» σόου του με παντόφλες και ξυλοποδήλατα δεν πείθουν, από τη στιγμή που πρόκειται για δικά του προϊόντα προς πώληση.

Χρήσιμη είναι και μια υπενθύμιση, ότι το 2007 η καθημερινή εφημερίδα της Ξάνθης «Εμπρός» είχε δημοσιεύσει την απόφαση-καταπέλτη του Εφετείου Κακουργημάτων Κομοτηνής για την υπόθεση της Coco-mat. Με την έκδοση της απόφασης επεβλήθησαν «21 χρόνια κάθειρξη στον Μιχάλη Ευμορφίδη (σ.σ.: αδερφός του Παύλου) για απάτη και ηθική αυτουργία σε απάτη με ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 50.000.000 δραχμών. Ο Μιχάλης Ευμορφίδης αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 100.000 ευρώ». Ενώ η Coco-mat απασχολούσε μόλις 12 εργαζομένους, είχε πάρει λεφτά (περίπου 2 δισ. δρχ.) από τον αναπτυξιακό νόμο, που προϋπόθετε 100 θέσεις εργασίας.

Στην ανακοίνωση για το κόμμα του, πάντως, ο Παύλος Ευμορφίδης συνεχίζει απτόητος να πουλάει οικολογική συνείδηση. Η ανακοίνωσή του είναι μια ακατάληπτη φλυαρία:
«Φίλες και φίλοι, η Ευ-κίνηση ιδρύεται στο όνομα των νέων κάθε ηλικίας, που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα δύσκολα εύκολα. Εκείνων που σκέφτονται με πράξεις, που δεν καταδέχονται τις κρυψώνες των “ανώριμων συνθηκών”, της “ορθολογικής συνεκτίμησης των θετικών και των αρνητικών”, της “σφαιρικής θεωρητικής επεξεργασίας των δεδομένων”». Ο άνθρωπος που δεν σέβεται ούτε την Ακρόπολη μπροστά στο κέρδος, θέλει κι άλλους δίπλα του που να «πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα δύσκολα εύκολα». Τόσο εύκολα, ώστε να τσαλακώνει αυθαίρετα την εικόνα του ιστορικού κέντρου ο κάθε τυχάρπαστος, χτίζοντας ό,τι θέλει.

Η κυβέρνηση, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και ο Δήμος Αθηναίων κλείνουν το μάτι στον Ευμορφίδη. Ετσι, αυτός θέλει τώρα κι επίσημα μια θέση στο δικό τους τραπέζι. Για ακόμα μια επίδειξη της παντόφλας του.

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1958. Το 1976 αποφοίτησε από το Ελληνικό Λύκειο Μονάχου. Γράφτηκε στη Γυμναστική Ακαδημία και το 1980 στην ΑΣΟΕΕ. Στη συνέχεια με υποτροφία του γερμανικού κράτους φοίτησε στη Σχολή Δημοσιογραφίας της Κολωνίας. Το 1989 ίδρυσε την Coco-mat, εταιρία στρωμάτων και επίπλων. Μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη δημιούργησαν το 2014 και την εταιρία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Μπλε Κέδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This