Ο CEO που προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης και η «αλήθεια» του Άδωνι

Must Read

Λίγες ώρες πριν την εργατική Πρωτομαγιά, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media από την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στα γραφεία της εταιρείας NÕS Insurance Services, προκάλεσε τεράστιο σάλο, διάφορες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης και μια οργισμένη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία στη συνέχεια απάντησε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Στα πλάνα φαίνεται ο CEO της εταιρείας Αλέξης Λιάγκας να μιλά στους εργαζόμενους και να τους απευθύνει… αυστηρή σύσταση «να μην επαναστατήσουν», προτρέποντάς τους ουσιαστικά («κλίμα εκβιασμού και τρομοκρατίας», το χαρακτήρισε η Κουμουνδούρου) να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές.

Η οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στράφηκε προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς, όπως υποστήριξε, ήταν παρών σε εκφοβισμό υπαλλήλων και ουσιαστικά δεν αντέδρασε, προσπαθώντας να «τα μαζέψει» λίγο αργότερα, υποστηρίζοντας ότι ο επιχειρηματίας «έκανε πλάκα».

Βέβαια, στο βίντεο-απάντηση που ανήρτησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο ίδιος ακούγεται να λέει προς τους εργαζόμενους: «Ό,τι θέλει ψηφίζει ο καθένας … Η αλήθεια είναι …  αν η χώρα έχει αστάθεια πολιτική, η οικονομία θα πάει προς τα πίσω. Δεν χρειάζεται να σας το εξηγήσω αυτό…»

Η αλήθεια, είναι όντως αυτή, δεν χρειάζεται να το εξηγήσει. Κατάλαβαν όλοι.

Αντίδραση όμως είχαμε και από το ΜέΡΑ25, δια του υποψήφιου βουλευτή του στην Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Κριθαρίδη, ο οποίος έκανε την εξής ανάρτηση:

«Το ότι ένας εργοδότης δεν διστάζει να απειλεί και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, ενώπιον ενός Υπουργού της Κυβέρνησης, δείχνει όλη την κατάντια της μνημονιακής απορρύθμισης της εργασίας και την εκτίναξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δεν είναι “χιούμορ” κε Υπουργέ, είναι ντροπή».

https://twitter.com/m_kritharidis25/status/1652239492688822274?t=cTIZ00f6JN9wSj7ighg0GQ&s=19

Ανακοίνωση έβγαλε και το ΚΚΕ ζητώντας με την ευκαιρία από τους ψηφοφόρους να το επιλέξουν και να το δυναμώσουν:

«Από τη μια οι υπουργοί της ΝΔ, όπως ο Γεωργιάδης, που κάνουν προεκλογικό αγώνα με την επίβλεψη της εργοδοσίας, που ανοιχτά τρομοκρατεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, και από την άλλη οι βουλευτές του ΚΚΕ που πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εργαζόμενοι να ιεραρχήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των “αφεντικών”.
Τελικά, το σύνθημα του ΚΚΕ: “Μόνοι τους και Όλοι μας” επιβεβαιώνεται καθημερινά, αυτοί μόνοι τους με την εργοδοσία και εμείς όλοι μας για τις δικές μας ανάγκες. Γι’ αυτό στις εκλογές χρειάζεται να είναι όσο πιο δυνατό γίνεται το ΚΚΕ, για να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες».

Με ποιον εξοργίστηκαν τα κόμματα;

Πάντως, σε περίπτωση που αναρωτήθηκε κάποιος για το ποιος είναι αυτός ο CEO που προκάλεσε όλον αυτόν τον σάλο αλλά και την οργή του ΣΥΡΙΖΑ, με τα όσα είπε, είτε έκανε «πλάκα», είτε όχι, να αναφέρουμε ότι είναι ο Αλέξης Λιάγκας, ο οποίος ηγείται της εταιρείας μαζί με τον αδελφό του, Νάσο.

Η οικογένεια Λιάγκα από τα Τρίκαλα, εκπροσωπεί στη χώρα μας τη γαλλική ασφαλιστική εταιρεία WAKAM, αλλά και την Qatar Insurance Co (με έδρα τη Ντόχα) και οι σχέσεις των δύο αδελφών με το εμιράτο φαίνεται να είναι εξαιρετικές.

Τόσο εξαιρετικές, που λαμβάνουν προσωπικές προσκλήσεις από τον Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα και παρευρίσκονται σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα ο περσινός εορτασμός της «Εθνικής Ημέρας του Κατάρ» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

φωτογραφία από: www.nextdeal.gr

Εορτασμός που συνέπεσε με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 από το Κατάρ, όπου όλος ο πλανήτης διαπίστωσε κατά την προετοιμασία του, πόση «αξία» είχαν για τους Άραβες οι εργαζόμενοι στα «κάτεργα» του εμιράτου.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This