Ο Παπαδημούλης και το «αμαρτωλό» fund

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την μπίζνα με τα ακίνητα πιάστηκε στα πράσα, καθώς ήθελε να βγάλει με ελάχιστες εισφορές επικουρική 3.567 €

Must Read

Σε νέες περιπέτειες αναμένεται να μπει ο λαλίστατος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος φαίνεται πως μετά τη μεγάλη «μπίζνα» των ακινήτων του κέντρου της Αθήνας, ήθελε να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύνταξη για τον εαυτό του με κάθε κόστος.

Αυτήν τη φορά ο κύριος Παπαδημούλης βγαίνει στη… σέντρα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ερευνητικής ομάδας των Reporters United. Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούσε εδώ και χρόνια ένα σκανδαλώδες fund που αξιοποιούν ευρωβουλευτές, με στόχο να αυξήσει την επικουρική του σύνταξη με ιδιαίτερα χαμηλές εισφορές.

Το συγκεκριμένο ωστόσο ταμείο, ακριβώς λόγω της εξίσωσης χαμηλών εισφορών και υψηλών συντάξεων, βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας. Ετσι πλέον το προεδρείο της Ευρωβουλής πρέπει να αποφασίσει αν θα το αφήσει να καταρρεύσει ή αν θα το χρηματοδοτήσει μέσω χρημάτων των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Σιγή ιχθύος

Κοινώς, ο Δημήτρης Παπαδημούλης πρέπει να αποφασίσει αν θα δει τα χρήματά του να χάνονται ή αν θα βάλει τους λαούς να πληρώσουν από την τσέπη του για να μη χάσει τα σκανδαλώδη προνόμιά του.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση που του τέθηκε από τους δημοσιογράφους που έκαναν την έρευνα απάντησε πως «εν όψει της συζήτησης στο προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν σκοπεύω να κάνω χρήση των δικαιωμάτων συνταξιοδότησης του εν λόγω ταμείου».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων ο Δημήτρης Παπαδημούλης τηρούσε σιγήν ιχθύος, παρατηρώντας απλά άλλους βουλευτές να καταγγέλλουν το εν λόγω fund και να μην κάνουν χρήση αυτού. Κοινώς, ο κύριος Παπαδημούλης φαίνεται πως χρειαζόταν πρώτα να… πιαστεί στα πράσα και εκ των υστέρων να δηλώσει πως δεν θα κάνει καμία χρήση του δικαιώματος αυτού.

Οι απολαβές, δε, ήταν τεράστιες σε σχέση με τις εισφορές. Ενδεικτικό του σκανδάλου είναι πως με εισφορές μόλις 231-359 ευρώ επί δέκα χρόνια οι ευρωβουλευτές θεμελιώνουν δικαίωμα διά βίου επικουρικής σύνταξης 3.567 ευρώ τον μήνα!

Στη συγκεκριμένη λίστα των δικαιούχων ευρωβουλευτών, πέρα από τον Παπαδημούλη, ανήκει και μια σειρά ακόμα ευρωβουλευτών από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Το μεγάλο όμως ηθικό πρόβλημα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ασυμβίβαστο: δηλαδή, πώς ο ίδιος θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This