Γάλλος δημοσιογράφος αποκαλύπτει: Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, το «σύστημα Σόρος» και το περίεργο ταξίδι στο Παρίσι

Must Read

Μια αποκάλυψη που εκθέτει σοβαρά τον Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις που είχε, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός, με το «σύστημα Σόρος» περιέχεται σε ένα νέο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες, με αναφορές στο δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015.

Συγγραφέας του είναι ο Γάλλος δημοσιογράφος Φαμπιάν Περιέ και τίτλος «Αλέξης Τσίπρας, μια ελληνική ιστορία» («Alexis Tsipras, Une histoire grecque»).

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται γενικά από μια διακριτική τάση συμπάθειας προς τον κ. Τσίπρα, αλλά τα γεγονότα που παρατίθενται προκαλούν νέα ερωτήματα για τον τέως πρωθυπουργό, σε σχέση με την πολιτική που ακολούθησε στο Σκοπιανό και το Μεταναστευτικό, με δεδομένο τον (άσχημο για την Ελλάδα) ρόλο του Ουγγροαμερικανού δισεκατομμυριούχου μέχρι και σήμερα στα θέματα αυτά.

Δείτε επίσης: Ο Αλέξης Τσίπρας, το 15μελες και ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός!

Η αποκάλυψη προέρχεται από επώνυμη μαρτυρία του καθηγητή Οικονομικών, Γιάννη Μηλιού, ο οποίος τότε ανήκε στον στενό ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Γάλλο δημοσιογράφο.

Και, όπως αναφέρει, στο ταξίδι που έκανε ο Αλ. Τσίπρας τον Ιανουάριο του 2013 στις ΗΠΑ, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριελήφθη «εκτός προγράμματος» και επίσκεψη στο think tank του Τζορτζ Σόρος. Εκείνος δε που τους υποδέχθηκε εκεί ήταν ο… Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε ήδη συνεργασία με τον διεθνή κερδοσκόπο και τα ιδρύματά του.

Το ταξίδι αυτό ήταν καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία του κ. Τσίπρα, καθώς στις εκλογές που είχαν προηγηθεί, λίγους μήνες νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερο κόμμα και έβαζε πλώρη για την εξουσία.

Και, με τις ομιλίες και τις συναντήσεις του στην Αμερική, ο ανερχόμενος τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης έδειχνε ότι είχε πάρει το «ΟΚ» (κατ’ άλλους, το «χρίσμα») των ξένων κέντρων για την αναρρίχησή του στην πρωθυπουργία…

«Είχαμε ένα εκτός προγράμματος ραντεβού στο Ινστιτούτο για τη Νέα Οικονομική Σκέψη, εκ των ιδρυτών του οποίου είναι ο Τζορτζ Σόρος.

Η συνάντηση με τον Βαρουφάκη

Όταν φτάσαμε εκεί, στη μέση του Μανχάταν, ο άνθρωπος που μας άνοιξε την πόρτα ήταν ο… Γιάνης Βαρουφάκης! Και ήταν αυτός που θα διοργάνωνε τη δεύτερη «αμερικανική περιοδεία» του Αλέξη Τσίπρα, από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Ο Βαρουφάκης θα συνόδευε τον Αλέξη στο Τέξας, όπου θα έδινε δύο διαλέξεις στο LBJ School of Public Affairs. Κατόπιν, ο Τσίπρας θα πήγαινε στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη – με τις επισκέψεις του να είναι πάντα ενορχηστρωμένες από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, σύμφωνα με άλλες πηγές, ήταν ο συντάκτης των ομιλιών του Αλέξη Τσίπρα» εξομολογείται στον Φ. Περιέ ο Γ. Μηλιός.

Ενώ, μάλιστα, μέχρι τότε προοριζόταν εκείνος για υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτει ότι, ύστερα από το δεύτερο ταξίδι, άρχισε ο παραγκωνισμός του και «κλείδωσε» η τοποθέτηση του Γ. Βαρουφάκη στο πόστο αυτό. Με τα γνωστά επακόλουθα, από τις αρχές έως το καλοκαίρι του 2015…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This