ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε την τροπολογία για τους τραπεζίτες που είχε υποσχεθεί ο Φλωρίδης!

Must Read

 

Κατάσταση τρολ στη Βουλή καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία με την κατάργηση της ποινικής ασυλίας των τραπεζικών στελεχών, την οποία ρύθμιση είχε «υποσχεθεί» στις προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης! Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο Φλωρίδη για την Δικαστική Αστυνομία!

Υπενθυμίζεται πως όταν ο Γ. Φλωρίδης ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για τους τραπεζίτες, το Μαξίμου (σε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία) του είχε ζητήσει να μπει στην αίθουσα να δηλώσει ότι έγινε εκ παραδρομής, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε. Έτσι ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που «απέσυρε» την ρύθμιση Φλωρίδη λέγοντας ότι πρόκειται για «προσωπικές απόψεις» του υπουργού… Και τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει την ρύθμιση Φλωρίδη!

Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ (πρώτος υπογράφων ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος) καταργείται η ποινική ασυλία των τραπεζιτών για την ζημία που προκαλούν με τη χορήγηση “θαλασσοδανείων”. Την ασυλία επέβαλε με νομοθετική ρύθμιση τον Νοέμβριο του 2019 (Ν. 4637/2019) η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την δίωξη του εγκλήματος της απιστίας κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχείρησης του χρηματοπιστωτικού τομέα και μάλιστα αναδρομικά, την κατάθεση έγκλησης εκ μέρους των ιδίων των τραπεζών δηλ. εκ μέρους των ίδιων των δραστών! Με την νέα προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, θα είναι πλέον δυνατή η δίωξη και τιμωρία σοβαρών εγκλημάτων διασπάθισης χρήματος, χωρίς αυτή να εξαρτάται από τους ίδιους του δράστες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This