Η τεράστια ευεργεσία Σημίτη σε Μητσοτάκη: Ο σκανδαλώδης διορισμός στην Εθνική Τράπεζα…

Ο βροχερός Φλεβάρης του 2000 και η αργομισθία του Κυριάκου

Must Read

Είναι περίπου τέσσερις το μεσημέρι, Φλεβάρη του 2000. Στο γραφείο του, ο τότε υποδιοικητής της εθνικής τράπεζας Νικόλαος Καραμούζης, σηκώνει το ακουστικό και απαντά στο τηλέφωνο. Παρόντες ακόμα δύο στελέχη της τράπεζας και ένας μετέπειτα υφυπουργός.

 

Το τηλεφώνημα διήρκεσε πολύ λίγο και η μόνη κουβέντα που ακούστηκε από τον Καραμούζη ήταν, «εντάξει κύριε πρόεδρε θα το τακτοποιήσουμε, ας έρθει και θα δούμε».

 

Στην άλλη άκρη της γραμμής, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

 

Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο ο υποδιοικητής της εθνικής τράπεζας, γυρίζει στους άλλους και τους λέει: «Με εντολή Σημίτη θα προσληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τράπεζα»!

 

Ο Κυριάκος προσλαμβάνεται, παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ. Και μάλιστα με την αιτιολογία του «έμπειρου τραπεζικού στελέχους»!

 

Η «εμπειρία» του, Όπως αποτυπώνεται στο βιογραφικό του, ήταν κάποιοι μήνες σε μία αμερικανική τράπεζα! Πιθανότατα ως πρακτική…

 

Ο Κυριάκος προλαμβάνεται αμέσως στη θέση του διευθυντή χρηματοοικονομικών και επενδυτικών προϊόντων με μηνιαίο μισθό 10.000 €! Εκείνη την εποχή έγινε στην Εθνική το έλα να δεις, από αρχαιότερα στελέχη με προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια, άλλοι με μάστερ και μερικοί με ντοκτορά, που τα απέκτησαν σπουδάζοντας με έξοδα της τράπεζας και περίμενα να γίνουν διευθυντές!

Το ανώτερο κείμενο κυκλοφορεί στο X, αλλά δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Αντίθετα, θυμόμαστε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας, αποθεώνοντας την τότε διοίκηση Καρατζά, την ώρα που η τότε αξιωματική αντιπολίτευση με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή και τομεάρχη τον Γιώργο Αλογοσκούφη, κατέθεταν ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τις λαθροχειρίες στην Εθνική Τράπεζα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This