Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής: Η Κωνσταντοπούλου έχει κώλυμα να είναι στην Εξεταστική για τα Τέμπη!

Απόφαση-πρόκληση! - Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου Κώστα Μαυριά προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Σε μια εξόχως προκλητική απόφαση προχώρησε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, η οποία πιθανόν συνιστά και σκάνδαλο, υπό τη βαριά σκιά της κωλυσιεργίας που παρατηρείται στην υπόθεση διερεύνησης του εγκλήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο γνωμοδότησε ότι η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη συνιστά κώλυμα, καθώς η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είναι συνήγορος υπεράσπισης συγγενών των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Βάσει των όσων αναφέρονται στην επιστολή του Επιστημονικού Συμβουλίου προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου είναι συνοπτικά η εξής:

«Συνάγεται ότι, όσον αφορά την σύνθεση της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της. Του νόμου μη διακρίνοντος, είναι άνευ νομικής επιρροής το αν τα καθήκοντα συνηγόρου ασκήθηκαν επ’ αμοιβή ή όχι».

  • Δείτε ολόκληρη την επιστολή του Προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου Κώστα Μαυριά:
5708

Θυμίζουμε ότι με βάση απόφαση της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής, ζητήθηκε από το Επιστημονικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για το «κατά πόσον ένας βουλευτής-μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, που συγχρόνως είναι συνήγορος των κατηγορουμένων ή υποστηρίζοντας την κατηγορία στην ίδια υπόθεση που εξετάζει και η Εξεταστική Επιτροπή, μπορεί να είναι και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής».

Όπως είχε καταγγείλει νωρίτερα η κ.Κωνσταντοπούλου υπήρξε μια ύποπτη σιωπή δύο ημερών για το θέμα, ενώ στην επιστολή-καταπέλτη που απέστειλε προς το Επιστημονικό Συμβούλιο, τόνιζε το γεγονός ότι το μοναδικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, από την Τετάρτη έχει δηλώσει αποχή από τις εργασίες του Συμβουλίου για την υπόθεση των Τεμπών, λόγω του ότι «έχει αναλάβει την υπεράσπιση κατηγορούμενου για το έγκλημα στα Τέμπη»!

Στην επιστολή της μάλιστα, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε κάνει λόγο για «προδρομολογημένες εξελίξεις», «αλλοίωση» και «φαλκίδευση», σημειώνοντας χαρακτηριστικά προς το Συμβούλιο:

«Προκύπτει ότι ήδη ενεργείτε στο πλαίσιο προδρομολογημένων από το Κυβερνών Κόμμα εξελίξεων, για την αλλοίωση της σύνθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής και την φαλκίδευση της αναζήτησης της αλήθειας, σε υπόθεση με 57 νεκρούς, γεγονός που συνιστά συνδρομή σε κατάχρηση εξουσίας»!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This