Ενδιαφέρουσα σύνδεση της δημόσιας ασφάλειας με τις επενδύσεις

Must Read

Λίγο-πολύ οι ομιλίες των βουλευτών στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, κινούνται τα ίδια κλισέ. Παγιωμένα επιχειρήματα από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι μάλιστα τις τελευταίες ώρες επιδίδονται σε ανάγνωση από το βήμα του κοινοβουλίου, αρκετά κλισέ και από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, βάση της «γραμμής» που έχει εκπονήσει το κόμμα.

Υπήρχε όμως και μία ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτή του βουλευτή της Α Αθήνας με την Ελληνική Λύση, κ. Βασίλη Γραμμένου.

Ο βουλευτής της πολύπαθης Αθήνας, έκανε μία σύνδεση της δημόσιας ασφάλειας με τις επενδύσεις και τον ρυθμό ανάπτυξης.

Στηλιτεύοντας το γεγονός ότι οι δρόμοι της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με το έγκλημα να έχει γίνει πλέον καθημερινότητα, σημείωσε κάτι το οποίο δεν πρέπει να έχει ξανακουστεί στο κοινοβούλιο: Ότι η δημόσια ασφάλεια είναι όντως κριτήριο ανάπτυξης και επενδύσεων!

Ποιος υγιής επενδυτής στα αλήθεια θα επενδύσει σε μία χώρα που καλπάζει η εγκληματικότητα; Μόνο τα «κοράκια»! Τα λεγόμενα vulture funds που έρχονται να αρπάξουν δημόσιο πλούτο και να φύγουν!

Μπορεί να ήταν ρηξικέλευθη η προσέγγιση του Βασίλη Γραμμένου, ήταν όμως απόλυτα σωστή. Σε κάθε σοβαρή πολυεθνική η οποία ετοιμάζεται να επενδύσει σε μία τρίτη χώρα ή ακόμα και σε μία πολιτεία εντός των ΗΠΑ, ο δείκτης της δημόσιας ασφάλειας του τόπου επένδυσης, έχει βαρύνουσα σημασία στην αξιολόγηση της! Αυτός ήταν και ο λόγος που πολυεθνικές εγκαταλείπουν τον Σαν Φρανσίσκο, όπου η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας, των ναρκωτικών κλπ.

Οπότε, δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει η αδιαμφισβήτητη ορθότητα της παρέμβασης του βουλευτή, αλλά το γιατί είναι ο μόνος που αναφερθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον προϋπολογισμό.

Σε χώρες τύπου «Κολομβίας», οι μόνοι που ευδοκιμούν είναι επενδυτές τύπου «Εσκομπάρ»…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This