Ανδρείκελα

Must Read

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προβληματισμό αλλά και ανησυχία παρακολουθήσαμε τα τεκταινόμενα γύρω από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στην Ελλάδα τουλάχιστον τρία χρόνια. Δηλαδή όποιος αλλοδαπός παραβίασε τα σύνορα, διαβιώνει παράνομα στην χώρα για τρία έτη «επιβραβεύεται» με άδεια παραμονής.

  • Γράφει ο Γιώργος Αρ. Μπουλούκος
    Δικηγόρος- π. Αντιπροεδρος ΔΣΑ

Στην προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη για το ορθό της κυβερνητικής επιλογής επιστρατεύτηκαν και το εισηγήθηκαν τόσο αυτός που δεν θα δεχόταν με τίποτα κανέναν λαθρομετανάστη (κατά τον μέντορα του στην ΝΔ) και καλούσε ως «δεξιός» αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να τους πάρουν στα σπίτια τους, όσο και αυτός που έδινε στο παρελθόν «κόκκινη κάρτα» στους λαθρομετανάστες. Σε αυτή την πολιτική αντίφαση ήρθε να προστεθεί και η χωρίς ντροπή και κανένα φόβο, αφού επιβαλλόταν από την επιδίωξη της κυβέρνησης για την ψήφιση του νόμου, επιχειρηματολογία με προβολή στα ΜΜΕ παράνομα εργαζόμενων μεταναστών και του εργοδότη τους να λέει πόσο καλά παιδιά είναι. Μάλιστα ακούστηκε και ένα προσχηματικό παιδιάστικο επιχείρημα από λαλίστατο υπουργό για την ανάγκη εργατών γης για να μαζέψουν τις ελιές ενώ οι ελιές έχουν μαζευτεί! Εξάλλου γιατί δεν θα μπορούσε να επιδοτηθεί η απόκτηση σύγχρονων μηχανημάτων για την αγροτική δραστηριότητα;!

Ο Γιώργος Μπουλούκος

Όμως όλα αυτά είναι προφανώς προσχηματικά, επιφανειακά και περιορίζονται στην παιδαριώδη επικοινωνιακή προσέγγιση ενός τόσο σοβαρού για την εθνική και κοινωνική ταυτότητα μας. Σε ανύποπτο χρόνο δια χειλέων της κας Μπακογιάννη είχε ακουστεί η ανάγκη αξιοποίησης των λαθρομεταναστών για εργατικά χέρια. Σε άλλη ευκαιρία πήρε την σκυτάλη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου η οποία συμπλήρωσε ότι δε θα δώσουν μόνο λύση οι λαθρομετανάστες στην αγορά εργασίας αλλά και στο δημογραφικό. Την ίδια άποψη έχει εκφράσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

Πριν ένα μήνα ο καγκελλάριος της Γερμανίας Σόλτς έκανε διαδοχικά τρεις συναντήσεις, μία με τον κο Μητσοτάκη, μία με τον Ερντογάν και μία με τον Ράμα. Απότοκα αυτών των συναντήσεων ήταν η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν και η προώθηση της τουρκικής ατζέντας, η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία καθώς δεν άσκησε βέτο η ελληνική πλευρά ως όφειλε, η ψήφιση του νόμου για την άδεια παραμονής των λαθρομεταναστών και μια μέρα μετά η απόφαση της ΕΕ για την δήθεν αλληλεγγύη των κρατών για το μεταναστευτικό. Σημειωτέον ότι ο κος Μητσοτάκης είχε διακηρύξει, μεταβάλλοντας την παλαιότερη ελληνική προσέγγιση, ότι η Ελλάδα δεν είναι σταθμός αλλά χώρα εγκατάστασης. Η αλληλουχία των γεγονότων είναι ξεκάθαρη και καταλήγει στην αλλοτρίωση της ελληνικής κοινωνίας και τον παραμερισμό των εθνικών συμφερόντων με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Για αυτό οι αντιπρόσωποι του λαού οφείλουν να επαγρυπνούν και να ορθώνουν ανάστημα υπευθυνότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με τις επιζήμιες προβλέψεις του το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την χορήγηση άδειας παραμονής στους λαθρομετανάστες υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Ενόψει δε της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου η ΝΔ επέβαλε «κομματική πειθαρχία» στους βουλευτές της εκτός του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Οι βουλευτές της ΝΔ από την πλευρά τους ανέχτηκαν αυτή την αντινομία και υπερψήφισαν ακόμη και αυτοί που είχαν διατυπώσει ανησυχίες ή και διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με το άρθρο 60 &1 του Συντάγματος «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» κατά δε το άρθρο 61 &1 “ο βουλευτής δεν καταδιώκεται ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων». Συνεπώς δεν μπορεί να περιορίζεται ο βουλευτής με κανένα τρόπο στην έκφραση της γνώμης του και την ψήφο του! Δυστυχώς όμως για ακόμη μια φορά οι αντιπρόσωποι του λαού μεταβλήθηκαν και λειτούργησαν ως άβουλα και ασυνείδητα ανδρείκελα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This