ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγουν άρον-άρον στις Σπέτσες ξενοδοχεία, ταβέρνες

Αρχίζει αύριο η... εργασιοθεραπεία των βουλευτών - Αμφίβολο πόσοι θα συμμετάσχουν - Αγωνία Κασσελάκη

Must Read

Στη δίνη της εσωστρέφειας στην οποία ο ίδιος ο Κασσελάκης βύθισε το κόμμα του με τους ανεκδιήγητους χειρισμούς του στο θέμα του γάμου των ομοφύλων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον η πλειοψηφία της, μετακομίζει από αύριο (Παρασκευή) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής για ένα εντατικό τριήμερο εργασιοθεραπείας στις Σπέτσες.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Σκοπός του Σ. Κασσελάκη, του οποίου η ιδέα είναι δανεική, από τις διεθνείς επιχειρηματικές πρακτικές, όπως παραδέχθηκε η γραμματέας της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, είναι ο απολογισμός του παραχθέντος έργου στους κοινοβουλευτικούς τομείς και ο προγραμματισμός των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε αυτή η συνάντηση να διεξαχθεί σε ατμόσφαιρα οικειότητας, προκειμένου να τονωθούν οι συντροφικοί δεσμοί και το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των βουλευτών και της ηγεσίας.

Στην πραγματικότητα, οι προηγούμενες μέρες ανέδειξαν ένα βαθύ ρήγμα στις εκατέρωθεν σχέσεις, καθόσον ακόμα και στελέχη που «μπήκαν μπροστά» στις δύσκολες εσωκομματικές μάχες για την εκλογή του Σ. Κασσελάκη στην προεδρία δυσκολεύονται να εξηγήσουν τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του τελευταίου διαστήματος. Κανένας δεν ξέρει τι συζητά και με ποιον ακριβώς κύκλο αποφασίζει, την ώρα που το κόμμα παραπαίει, έχοντας εγκαταλείψει αύτανδρες τις συλλογικές λειτουργίες.

Αυτή η περίοδος δεν είναι τουριστική στο νησί και οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν σε δύο ξενοδοχεία, το ένα από τα οποία άνοιξε επί τούτου. «Οι βουλευτές θα μείνουν κατά μόνας. Ενας ένας στο δωμάτιο» εξήγησε προς… αποφυγή παρεξηγήσεων ο Χρήστος Ορλώφ, πρόεδρος των Ξενοδόχων Σπετσών. Οι αυξημένες επισιτιστικές ανάγκες θα καλυφθούν και πάλι εκ των ενόντων. «Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά δύο εστιατόρια στο νησί. Ισως ανοίξει και ένα τρίτο» δήλωσε ο κ. Ορλώφ.

Ανοικτό παραμένει το πόσοι θα συμμετάσχουν. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει εγκαίρως ότι αυτές οι διαδικασίες δεν συνίστανται για πρώην προέδρους. Η Ελενα Ακρίτα, η οποία αντέδρασε πρώτη, συζήτησε το θέμα με τον Κασσελάκη και δεν θα μεταβεί, ενώ είναι καλεσμένη του «Independent» για ομιλία σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα. Η βουλευτής Επικρατείας έχει αντιπροτείνει να διεξάγονται τέτοιου είδους συνάξεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από φωτιές και πλημμύρες.

Ο πρόεδρος υπόσχεται από την πλευρά του «θα σας ξεπατώσω», ανακοινώνοντας ότι θα οργώσουν τη χώρα. Η Κυριακή Μάλαμα, που είχε δηλώσει ότι δεν θα πάει γιατί «την πειράζει το καράβι», τελικώς θα παρευρεθεί. Συμμετοχή έχει δηλώσει και ο Οθων Ηλιόπουλος, που καταφθάνει εξ Αμερικής.

Οι βουλευτές καλούνται να κάνουν παρουσίαση, μέσω power point, με συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις που «για κάθε τομέα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 λεπτά, εκτός από τον τομέα Οικονομικών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτά.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This